Regioni

SKOČIO U BESNU REKU DA SPASI SUGRAĐANINA: Hrabri policajac postao heroj Foče

Članovi Spasilačkog kluba „Wolf“ koji danonoćno prate stanje vodostaja fočanskih reka pritekli su u pomoć i izvukli automobil upisavši u svoj dnevnik još jednu spasilačku akciju.

Darko Simović nije ni slutio da će mu se običan dan pretvoriti u pravu filmsku spasilačku misiju. Vozeći se do imanja u naselju Dragočava na putu se mimoišao sa džipom kojim je upravljao sugrađanin i poznanik Ljuban Vuković. Par sekundi potom u retrovizoru je spazio da je automobil nestao sa puta i survao se u Ćehotinu. Vremena za razmišljanje nije bilo, odmah je priskočio u pomoć:

„Nisam mogao da verujem. Samo što smo se mimoišli na putu, auto je nestao, stao sam odmah na proširenju, prileteo do auta, zagazio sam do grudi u reku, otvorio sam mu auto koji se neverovatnom brzinom punio vodom. Iščupao sam ga, a da nisam naišao mislim da bi se čovek ugušio, jer to su sekunde u pitanju. U petak sam ga obišao, dobro se oseća, zahvaljuje se, a ja sam učinio samo ono što bi svaki čovek i pripadnik Granične policije“, ispričao je Simović.

Sreća je u jednom danu dva puta „pogledala“ Ljubana. Osim što mu je spaseno najdragocjenije, na mestu izbegnute nesreće našli su se pripadnici Spasilačkog kluba „Volf“ koji su brzom, utreniranom akcijom uspeli i da mu izvuku automobil iz podivljale Ćehotine.

„Mi redovno patroliramo uz Ćehotinu, jer njen vodostaj varira. Toga dana naišli smo usput kraj Dragočave i imali šta da vidimo. Srećom Darko je već spasio život čoveku, a mi smo odmah u rekordnom vremenu izvukli automobil da ga voda ne bi odnela i uspešno smo završili još jednu akciju“, ispričao je Nenad Ikonić, predsednik Spasilačkog kluba „Volf“.

Ljuban Vuković na kućnom je lečenju. Darko Simović se vratio redovnim obavezama, a fočanski vukovi poručuju da redovno bdiju uz riječne tokove i da je njih 20 sa četiri čamca uvek spremno da se odazove na sve pozive za pomoć.

(Radio Foča)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh