Gradovi

Skoplje: Pronađen mrtav jedan od aboliranih u aferi

SKOPLJE – U svom stanu u Skoplju danas je pronađen mrtav Kosta Krpać, jedan od ljudi sa spiska makedonskih političara i njihovih saradnika koje je abolirao predsednik Makedonije Đorđe Ivanov u aferi „Prisluškivanje“, prenose makedonski mediji.

Kako je prenela makedonska tv Telma, Krpać (40) je pronađen sa prostrelnom ranom u grudima.

Policija je najpre bila pozvana jer je iz Krpaćevog stana pucano u kombi preko puta njegove zgrade. Međutim, kada su policajci ušli u stan našli su telo Krpaća.

Policija je odvezla Krpaćevo telo na obdukciju, a iako je prema prvim pretpostavkama reč o samoubistvu, policija ispituje i druge opcije, prenosi tv Telma.

Kosta Krpać nalazio se na listi aboliranih političara i njihovih saradnika, ali iz Specijalnog tužilaštva do sada još nisu objavili zbog čega je on bio pod istragom u aferi „Prisluškivanje“.

Njegovo ime bilo je uz takođe abolirane Vladislava Stajkovića i Hristijana Paneva. Oni su bili povezani sa nabavkom izraelske opreme za prisluškivanje i mitom u vezi s tom nabavkom.

Krpać je bio direktor firme Finzi kojoj je uplaćen novac za tu opremu, a bio je i vlasnik agencije Netpres, prenosi tv Telma.

Foto Tanjug/video,ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh