Gradovi

Skoro 3.000 elektronskih zahteva za građevinske dokumente

BEOGRAD – Za prva dva meseca od početka primene elektronskog sistema izdavanja građevinskih dozvola za „onlajn“ građevinske zahteve podneto je 2.779 prijava građana.

Od toga su do sada rešene 1.553 različite prijave, od lokacijskih uslova, građevinskih dozvola, prijava radova, zahteva za izdavanje upotrebne dozvole, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Savetnik u ministarstvu Nikola Milivojević kaže da je zadovoljan prvim rezultatima i da podaci pokazuju da sistem uspešno funkcioniše.

„Onlajn sistem je postao realnost. Brzo je zaživeo i broj podnetih prijava je dokaz da uspešno funkcioniše. Želimo da pokažemo i međunarodnim subjektima da se reforma sprovodi ubrzanim tokom“, kaže Milivojević.

On ističe da je prelazak na „onlajn“ izdavanje građevinskih dozvola najkrupnija reforma u 2015. godini koja će uticati na rang Srbije na Duing biznis listi ove godine.

Kako se podseća, objedinjena procedura izdavanja građevinskih dozvola prošle godine je podigla Srbiju za 32 mesta na ovoj listi.

Elektronsko izdavanje je sledeći korak u procesu reformisanja građevinarstva u Srbiji koje je započeto usvajanjem Zakona o planiranju i izgradnji u decembru 2014. godine.

Foto Tanjug/Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh