• BG

  Skot: Politika SAD prema Kosovu nije novost

   

   

  Američki ambasador u Beogradu Kajl Skot izjavio je da odnos SAD prema kosovskoj nezavisnosti nije novost i da fokus u odnosima Srbije i Kosova treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja.

  „Fokus treba da ostane na traženju sveobuhvatnog rešenja i obe strane imaju našu punu podršku u tome.

  Svestan sam da je ovo osetljiva tema, ali politika SAD u vezi sa Kosovom nije novost“, naveo je Skot na Tviteru posle kritika koje su mu uputili zvaničnici Srbije.

  On je uz tu poruku objavio vest televizije N1 o reakciji predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, na njegovu izjavu da Kosovo nema „takozvanu“ vladu, već da je suverena i nezavisna država.

  Vučić je juče rekao da „nažalost“ nije bio prisutan kada je Skot rekao da Vlada Kosova „nije takozvana“ već vlada „suverene i nezavisne zemlje“ i dodao da bi u tom slučaju ambasador SAD dobio „pristojan, odmeren odgovor koji bi značio zaštitu interesa države Srbije“.

  Brnabić je juče ocenila da je izjava Skota „skandalozna i neverovatna“, da je neprimerena za diplomatiju, i da predstavlja nepoštovanje zemlje domaćina.

  Odgovarajući na pitanje novinara posle potpisivanja Memoranduma o razumevanju i saradnji u izgradnji deonice „Moravskog koridora“, Skot je u ponedeljak u Vladi Srbije rekao da kosovska vlada „nije takozvana već Vlada Kosova, jer je reč o nezavisnoj i suverenoj zemlji“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com