• Novosti online

  Skot: Srbi imali preuveličane nade u Trampa

  Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot ocenio je da su neki gradjani Srbije imali preuveličane nade kada su pomislili da će izbor Donalda Trampa za novog američkog predsednika označiti promenu politike te zemlje prema Srbiji i regionu.

  „Možda su ove nade preuveličane jer sve zemlje politiku baziraju na interesima i nema značajnih promena ni u administraciji predsednika Trampa, koja je posvećena značaju Evrope i punoj integraciji Srbije u Evropsku uniju“, rekao je Skot u intervjuu za list Blic.

  Govoreći o rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, Skot je rekao da „buka“ na tu temu dolazi od onih koji žele da vatrogasci obučeni za pružanje pomoći u vanrednim situacijama dobiju diplomatski i teritorijalni imunitet.

  „To nije normalno. I mi i rukovodstvo Srbije bi trebalo da se zapitamo zašto je toliko važno za Moskvu i zašto to zahtevaju. Šta im kažemo? U vezi sa ovim Srbija bi trebalo da bude pažljivija i sumnjičava jer taj zahtev nije u redu. Mi ćemo da nastavimo da budemo sumnjičavi i da se pitamo šta su krajnji ciljevi za eventualno davanje diplomatskog statusa centru u Nišu“, rekao je Skot.

  Upitan o problemu Kosova, Skot je rekao da jedino stabilno dugoročno rešenje mogu doneti dugi razgovori i direktan dogovor Srba i Albanaca, uključujući Briselski dijalog koji SAD podržavaju.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com