• Novosti online

  Skup podrške novnarima N1: Novinari koji profesionalno rade svoj posao izloženi uvredama i …

  Novinari koji su se okupili danas na skupu podrške novinarima televizije N1 ocenili su da su novinari koji „profesionalno rade svoj posao“ izloženi uvredama i napadima, kao i da očekuju još napada na one koji se usude da kritikuju vlast.

  Novinarka Tamara Spaić kazala je da želi da zna ko su fantomi koji napadaju N1 i poručila tužilaštvu i policiji da se probude „iz dubokog sna i počnu da rade svoj posao i otkriju ko su odgovorni za napade na tu televiziju“.

  Tokom skupa, tri osobe su prisutnima delile letke na kojim je pisalo „Srbija dovidjenja, dobrodošli u Luksemburg“ i na kojima je stajao logo televizije N1.

  Oni su prisutnima delili i lažne pasoše na kojima je bio logo N1, kao i lažni pečati na kojima piše logo N1 Luksemburg.

  Spaić je ocenila da je natpis na lecima vid pritiska i zastrašivanja novinara N1, koji su inspirisani onim što govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić kazao je da živimo u društvu u kome nema slobode medija i da se nada da će Evropska unija učiniti nešto.

  On je dodao da ako Srbija želi u porodicu evropskih naroda, vlast mora da ostavi novinare na miru.

  Bodrožić je podsetio na slučaj javnog uzbunjivača A. O. iz Krušika koji je, kako je rekao, tokom boravka u pritvoru „gledao televiziju na kojoj je bilo dostupno pet kanala sa nacionalnom frekvencijom i nije znao da se iko interesuje za njegov slučaj“.

  Bodrožić je ocenio da većina Srbije živi kao da je u Centralnom zatvoru.

  Novinar BIRN-a Slobodan Georgiev kazao je da „vlast davi N1 već neko vreme“ i dodao da je to samo jedna „spoljna manifestacija“, kao i da su ti pritisci sve gori.

  „Da nema N1 ne bismo znali šta se dešava u Srbiji“, kazao je Georgiev i dodao, pokazujući na zgradu Vlade Srbije, da se „ljudi iz ove lepe zgrade se ne šale“.

  On je dodao da bi voleo da ovakvih skupova ne bude i dodao da gradjani moraju da veruju u ono što novinari rade.

  Predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na KiM Simo Spasić tokom skupa je držao slike kidnapovanih novinara sa Kosova.

  Skupu je prisustvovalo oko 100 ljudi, medju kojima su bili i direktor programa N1 Jugoslav Ćosić, urednik Danasa Dragoljub Petrović, novinar nedeljnika Vreme Stevan Ristić, profesor Rade Veljanovski, kao i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com