Politika

Skup SPS: Dačiću pao mikrofon, Titov unuk na listi

tito kenediFoto: YouTube

Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija i Zeleni Srbije ozvaničili su koalicionu saradnju za predstojeće izbore, s očekivanjem da na njima, kako je rekao lider socijalista Ivica Dačić, osvoje više od pola miliona glasova.

„Na prošlim izborima osvojili smo oko 13,5 odsto glasova, što je oko 470.000. Očekujemo bolji rezultat od tog. Sigurni smo da ćemo dobiti više od pola miliona glasova na ovim izborima“, rekao je Dačić novinarima, pošto je sa liderom JS Draganom Markovićem Palmom i predsednikom „Zelenih Srbije“ Ivanom Karićem potpisao koalicioni sporazum.

Dačić je kazao i da će lista te koalicije „Ivica Dačić – SPS, JS – Zeleni Srbije“ najverovatnije biti predata danas, da na njoj nema iznenađenja, te da je na njoj u znak sećanja na nekadašnje vreme i predsednika SFRJ Josipa Broza Tita – njegov unuk Joška Broz.

Oni su saopštili i da su se lako dogovorili oko liste i kandidata za buduće poslanike, a da je naglasak bio na politici koju ta koalicija želi da sprovede.

Kako je Dačić rekao, koalicija želi da Srbije ide krupnim koracima napred, da u narednih nekoliko godina budu realizovane sve pripreme da postane član EU, bude jaka, moderna i uređena država i da građani od svega toga osete boljitak.

Lider SPS je rekao da Srbija ne bi bila ovako blizu evropskoj porodici da se ta stranka 2008. godine nije opredelila kako se opredelila.

Dačić je kazao i da je za njegovu stranku prioritet socijalna pravda, jednakost i sistem jednakih šansi za sve, da je JS simbol uspešnog funkcionisanja lokalnih samopurava, a da „Zeleni Srbije“ insistiraju na održivom razvoju, zaštiti životne sredine…

Marković je rekao da ta koalicija u kampanji neće kupovati glasove zejtinom i brašnom, već će podsećati građane na sve što je uradila prethodnih godina, naročito u Jagodini, gde je nabrojao dolazak stranih investitora, borbu protiv bele kuge, odnos prema penzionerima, put ka EU…

„Ne trajemo ovako dugo zato što lažemo narod, već što narod zna šta smo uradili“, rekao je Marković, koji u jednom momentu nije mogao da se seti kako se preziva njegov koalicioni partner Karić, a novinare je pozvao da glasaju za tu koaliciju, jer će tako imati zagarantovan posao.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh