• Gradovi

  Skupština: Gojković izrekla Raduloviću tri opomene

  BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je danas šefu poslaničke grupe Dosta je bilo Saši Raduloviću tri opomene, zbog ometanja rada parlamenta.

  Poslanici Dosta je bilo, naime, aplaudirali su dok je šef poslaničke grupe SNS Apeksandar Martinovcih govorio o Raduloviću.

  „Saša Radulović nam nije objasnio šta je on učinio dok je bio ministar privrede da se reše problemi u Azotari, Petrohemiji, nije nam objasnio da li je platio porez u SAD…zašto je izvlačio kapital iz preduzeća koja su bila u stečaju i zašto je sam sa sobom zaključivao ugovore, odnosno sa svojom firmom…“, rekao je Martinović.

  Radulović je reklamirao povredu Poslovnika, a pošto mu je rečeno da do povrede nije došlo, poslanici su nastavili sa aplauzom posle čega je predsednica parlamenta Raduloviću izrekla tri opomene, jednu za drugom.

  „Aplaudirali smo da pozdravimo Martinovića koji na grub način krši poslovnik i vređa druge poslanike. Kad je završio, ja sam se uredno javio za povredu Poslovnika zbog uvrede. Tražio sam reč. Ona (Gojković) nije htela da mi da reč“, rekao je Radulović novinarima u parlamentu.

  Radulović tvrdi da ne postoji institut „treće opomene“ već udaljenja sa sednice i oduzimanje reči i da je zbog toga od Gojkovićeve zatražio da objasni na osnovu čega je izrekla meru opomene.

  Prilikom izricanja treće opomene Gojkovićeva je Raduloviću rekla: „Vi znate šta znače tri opomene“.

  Sednica je posle toga prekinuta, a u nastavku je poslanik DS Goran Ćirić naveo da Gojkovićeva nema jednak odnos prema poslanicima vlasti i opozicije jer nije reagovala kada je Martinović iznosio uvrede, a da je Raduloviću, koji je bio isprovociran, izrekla tri opomene.

  Gojkovićeva se, međutim, nije složila sa takvom ocenom rekavši:

  „Govorio je pre nego što je zatražio i dobio reč. Dobacivao je, ometao govornika, neposredno mi se obraćao vikanjem i uvredama, a to ništa niste čuli…maltretirao je poslanike koji žele da učestvuje u radu i drugim postupcima je narušavao red na sednici i postupao protiv odredaba poslovnika, podsticao je članove njegove grupe da se ponašaju na isti način“.

  Dodala je da su se stekli uslovi za izricanje jedne opomene, zatim druge opomene posle koje su, kaže, usledile uvrede na njen račun i njena dužnost je bila da izrekne i treću opomenu, koja se u Poslovniku zove oduzimanje reči.

  Foto Tanjug/T. Valič, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com