• Gradovi

  Skupština: Poslanici vladajuće većine i opozicije raspravljali o batinašima i lokalnoj vlasti u Paracinu

   

   

  Skupština Srbije nastavila je danas sednicu, ali je na samom početku rada bilo burno i uz raspravu mimo dnevnog reda o „batinašima“ vladajuće većine i opozicije, kao i o opštini Paraćin na čijem čelu je potpredsednik Demokratske stranke (DS) Saša Paunović.

  Poslanik DS Balša Božović rekao je da opštinu Paraćin posećuje Zoran Milojević zvani Zelja i preti odbornicima i pokušava da nametne većinu koja nije u skladu sa voljom gradjana, te da je izlišno govoriti o ciljevima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i zakonima koji su na dnevnom redu jer se na terenu u Srbiji dešavaju potpuno druge stvari.

  „Član Glavnog odbora Srpske napredne strnke (SNS) pokušava da namakne većinu koji gradjani nisu izabrali kako bi se predsednik opštine Paraćin Saša Paunović smenio“, rekao je Božović.

  Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Marković je rekao da Božović iznosi silne neistine, da niko ne prekraja izbornu volju gradjana i da u Paraćinu nema „batinaša“.

  On je kazao i da opštinom Paraćin vlada „grupa kriminalaca predvodjena paraćinskim despotom Sašom Paunovićem“.

  Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je rekao da su „batinaši“ Dragana Djilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića pretukli pre neki dan Božidara Milića, samo zato što je pitao one koji su blokirali puteve džipovima i BMW-ima zašto to rade.

  „O batinašima pričaju oni koji su policijskim čizmama gazili i ubili Ranka Panića i koji su 2008. godine slali brigade da nasilno ruše vlast po opštinama koja nije bila po njihovoj volji“, rekao je Martinović.

  Posle toga je odredjena pauza od dva minuta kako bi se situacija smirila i kako bi se govorilo o tačkama koje su na dnevnom redu.

  Poslanici bi trebalo da razmatraju u načelu set zakona iz oblasti državne uprave i lokalne samouprave, izbor Jorgovanke Tabaković za guvernerku Narodne banke Srbije, izbor viceguvernera i članova Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com