• Gradovi

  Skupština Vojvodine usvojila izveštaj o realizaciji budžeta

  Bogaročki:LSV narednih dana podnosi inicijativu Ustavnom sudu

  NOVI SAD – Poslanici Skupštine Vojvodine usvojili su danas posle burne rasprave izveštaj o realizaciji pokrajinskog budžeta za period januar – septembar 2015. godine.

  Tokom debate predstavnici opozicije kritikovali su realizaciju budžeta, a predstavnici većine optuživali republičku vladu da ne pošuje zakonsku odbredbu da AP Vojvodini pripada sedam odsto republičkog budžeta.

  Potpredsednik Pokrajinskog odbora DS i poslanik te stranke u Skupštini AP Vojvodine Nenad Borović rekao je novinarima da da je prioritet u realizaciji budžeta bio u oblasti poljoprivrede i u razvoju zdravstvenih i socijalnih usluga.

  „Za devet meseci ostvarili smo suficit od oko dve milijarde dinara, što predstavlja uštedu koju smo zabeležili boljom organizacijom poslova i značajnim smanjenjem troškova“, rekao je Borović.

  Sa druge strane, predsednik poslaničke grupe Srpske napredne stranke u pokrajinskoj skupštini Predrag Matejin je rekao da suficit nije odraz štednje i da se ne radi ni o kakvoj uštedi, već da je posledica nerealizacije kapitalnih projekata.

  „Od samog usvajanja bužeta Vojvodine pokrajinska vlada sve radi da bi se suprostavila republičkoj vladi i preporukama koje je republička vlada davala“, rekao je Matejin novinarima.

  On je kritikovao pokrajinskog sekretara za finansije Zorana Radomana za koga je rekao da je svojim radom i kršenjem rokova za podnošenje izveštaja o realizaciji budžeta, ali i „zbog mnogih drugih stvari odavno zaslužio da ode sa te funkcije“.

  Radoman mu je odgovorio da će rado sam podneti ostavku, ukoliko se od članova republičke vlade takođe bude tražilo da podnesu ostavke za kršenje rokova jer su oni „prekršili najmanje dvadesetak rokova, a jedini rok koji republička vlada poštuje je rok da do 15. decembra bude usvojen budžet za narednu godinu“.

  Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški, koji je i funkcioner LSV, rekao je da će ta stranka u narednih nekoliko dana Ustavnom sudu podneti inicijativu za ocenu ustavnosti odluke o visini transfernih sredstava iz republičkog u pokrajinski budžet, a koja ne ispunjavaju ustavom predviđen iznos od sedam procenata od ukupnog republičkog budžeta.

  Na pitanje da prokometariše primedbe poslanika SNS da LSV nije 2011. godine Ustavnom sudu podnosila nikave inicijativu iako se i tada žalila na visinu transfernih sredstava, Bogaroški je kazao da to što se ranije kršio zakon ne abolira od odgovornosti one koji sada krše zakon.

  Osim rasprave o izveštaju o devetomesečnoj realizaciji budžeta za 2015. godinu, na sednici Skupštine Vojvodine za zamenika Pokrajinskoh zaštitnika građana, odnosno za zamenika ombutsmana, izabrana je Aniko Širkova, a usvojen je i izveštaj o realizaciji regulacionog plana AP Vojvodine u 2014. godini.

  Preview

  SALA SKUPSTINE

  Slide

  POSLANICI TOKOM ZASEDANJA

  Slide

  POSLANICI

  Slide

  SALA SKUPSTINE

  Slide

  POSLANICI TOKOM ZASEDANJA

  Slide

  SALA SKUPSTINE

  Slide

  DJORDJE MILICEVIC

  Slide

  SALA SKUPSTINE

  Slide

  POSLANICI TOKOM ZASEDANJA

  Slide

  SALA SKUPSTINE

  Slide

  POSLANICI TOKOM ZASEDANJA

  Slide

  MILIVOJ VREBALOV

  Slide

  SALA SKUPSTINE

  Slide

  EVA VUKASINOVIC I ANIKO SIRKOVA

  Slide

  POSLANICI TOKOM ZASEDANJA

  SALA SKUPSTINE

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com