• Gradovi

  Sloga: Kontrola ombudsmana potvrdila da su policajci u slučaju Potočari nezakonito uhapšeni

  Sindikat Sloga saopštio je danas da je kontrola koju je zaštitnik gradjana sproveo u slučaju „Potočari“, u kome su bivši policajci Milan Dumanović i Mladen Trbović osumnjičeni za odavanje službene tajne, potvrdila da su ti pripadnici MUP-a Srbije uhapšeni „nezakonito i bez obrazloženja“ .

  Sindikat je u saopštenju ocenio da je posle kontrole ombudsmana „nedvosmisleno potvrdjena sumnja da se na komemoraciji u Potočarima 2015. godine radilo o takozvanoj ‘crnoj operaciji’ naredjenoj iz vrha srpske policije i političkom pritisku na rad pravosudja“.

  „Na tako nešto je u samom startu ukazivalo i to da je nakon njihovog hapšenja 31. decembra 2016. godine, tužiteljka sa upaljačem SNS u ruci odredila pritvor i ceo postupak označila službenom tajnom, zbog čega je na zahtev advokata (Vladimira) Todorića tužiteljka kasnije i zamenjena“, navela je Sloga.

  Sindikat je naveo i da su posle „zvanične potvrde BiH“ da su Dumanović i Trbović bili u pravu kada su podneli krivičnu prijavu protiv sadašnje državne sekretarke MUP-a Srbije Dijane Hrkalović „zbog nezakonite policijske akcije u Srebrenici“, strukture MUP-a „nastavile krivično-pravni progon“ dvojice policajaca osumnjičenih za odavanje službene tajne.

  „Umesto da ih država nagradi za hrabrost i dodeli im status uzbunjivača jer su javno progovorili o ‘nelegalnom boravku’ na tlu BiH, doživeli smo paradoks da budu izbačeni sa posla i da im se nastavlja sudjenje pod pretnjom zatvora od osam godina u tajnom postupku“, stoji u saopštenju.

  Dumanović i Trbović su uhapšeni i odredjen im je pritvor jer su medijima u oktobru prošle godine dali intervju u kojem navode da su bili, kao pripadnici MUP-a, u Potočarima 2015. godine tokom fizičkog napada na tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića.

  Oni su rekli da su tamo boravili bez službenih legitimacija i oružja, po usmenom nalogu pretpostavljenih. Tvrdili su da su imali naredbu da tajno snimaju komemorativni skup.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com