• Novosti online

  SLOGA: Protiv smo rada do 70 godina!

  SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

   Udruženi sindikati Srbije “Sloga” smatraju da je inicijativa za izmenu zakona o radu po kojoj bi se mogao produžiti radni vek zaposlenog u Srbiji do navršenih 70 godina života, za one koji to žele po sopstvenom zahtevu, čisto političkog, a ne ekonomskog  karaktera.

  Zameramo što se i ovaj predlog radi u totalno zatvorenoj atmosferi, na seminarima u Crnoj gori,  bez kvalitetne rasprave i stručnog mišljenja široke javnosti u Srbiji gde će zakon biti primenjivan.

  Sve ovo upućuje da će njegovim usvajanjem, odnosno legalizacijom u zakonu najveću korist imati pojedinci iz velike kleptokratske mašinerije koja je na rukovodećim mestima u javnim i državnim preduzećima.

  Da smo ubeđeni u to je i činjenica da će predlog zakona biti upućen nadležnim ministarstvima koja su ovlašćena da Vladi Srbije predlože izmene i dopune Zakona o radu, o čemu bi na kraju odlučila Skupština Srbije – što dodatno ukazuje da se on donosi isključivo po ličnoj želji za nečije potrebe.

  Srbija se ozbiljno suočava sa gubitkom kvalitetne i stručne radne snage gotovo u svim tržišnim sferama, a težnja većine mladih koji završavaju neke od stručnih škola je da po završetku odu u države gde se još uvek može pristojno zaraditi i živeti od svog rada.

  Vlada i Skupština Srbije bi trebalo da se bave problemima poput povećanje plata i podizanja standarda svojih građana, a ne donošenjem još jednog u nizu oktroisanog zakona koji većinu građana ove zemlje stavlja u podanički položaj.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com