Gradovi

Slovenci donirali vatrogasno vozilo Paraćinu

PARAĆIN – Opština Murska Sobota (Slovenija) i tamošnje Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD), poklonili su Paraćinu teretno vatrogasno vozilo „mercedes benc“ sa merdevinama dugim 30 metara, kakvih do sada nije bilo u Pomoravskom okrugu.

Ugovor o danaciji, u zgradi Skupštine opštine Paraćin, sinoć su potpisali župan Murske Sobote Aleksander Jevšek, predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i predsednik DVD Murska Sobota, vatrogasni oficir Milan Vertot.

Svečanoj predaji vozila Vatrogasno spasilačkoj jedinci Paraćina, ispred zgrade opštine, prisustovali su i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Goran Kušić i komadant Vatrogasno spasilačkog bataljona za Pomoravski okrug Saša Ignjatović.

Na donaciji zahvalio se Paunović i potsetio da je Paraćin „nedavno“ dobio jedno vatrogasno vozilo i od grada Beča.

„Dobili smo dva vatrogasna vozila u kratkom roku, što je značajno obnovilo vozni parka naših vatrogasaca“, rekao je Paunović.

Jevšek, je potsetio da su opštine Paraćin i Murska Sobota pobratimi od 1979 godine, a, kako je rekao, „pobratimi se pomažu i u dobru i u zlu“.

„Odazvali smo se i pomogli Paraćinu i pre dve godine, kada je ovde bila katastrofalna poplava, pomagaćemo i dalje. Video sam da su vatrogasci primilio vozilo sa radošću, drago mi je, ali bih voleo da ga nikad ne upotrebe“, rekao je Jevšek.

Jevšek, koji je i član Odbora regije za pristup Evropskoj uniji (EU), je istakao da se nada da će Srbija „za nekoliko godina postati član EU, stisnućemo ruke, kao susedi, i biti ista velika evropska familija“.

Milan Vartot je rekao da je dogovoreno da vatrogasci uspostave jos bolje veze i češće se sreću, kako bi razmenili, pre svega stručne teme.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh