Gradovi

Slovenija: Cerar odbacio ostavku ministra finansija Mramora

LJUBLJANA – Slovenački premijer Miro Cerar odbacio je ponuđenu ostavku ministra finansija Dušana Mramora, navodeći kao razlog njegov dobar rad kao ministra.

Kako je ranije izvestila slovenačka agencija STA, Mramor je ponudio ostavku zbog skandala u vezi sa primanjem nezakonitih bonusa kao nekadašnji dekan Ekonomskog fakulteta u LJubljani.

U pisanoj izjavi koju je predao vladi, Mramor je naveo da ostavku nudi jer smatra da svoju dužnost više ne može da obavlja pošto je izgubio poverenje javnosti.

Prema pisanjima slovenačkih medija, Mramor je u periodu od 2008. do 2013. godine, kao dekan Ekonomskog fakuleta, dobio bonuse u bruto iznosu od 45.000 evra, navodi STA, i podseća da je istraga ovog skandala u toku.

Mramor je u današnjoj izjavi napisao da je ove bonuse prihvatao, jer je verovao da su u skladu sa zakonom, dok iz slovenačkog ministarstva finansija poručuju da se ministar izvinjava svima koji su pogođenim ovim njegovim aktom da obećava da će vratiti celokupan iznos bonusa.

Ovakva odluka Mramora dolazi samo dve nedelje pošto ga je londonski magazin „Bankar“ proglasio najboljim evropskim ministrom finansija, podseća STA.

Foto Tanjug, Z. Žestić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh