Novosti online

Смена директорке КЦ Пожега недопустив чин

Поводом смене директорке Културног центра Пожега, Слађане Петровић Варагић, републичко Министарство културе и информисања издало је саопштење у коме се каже:

„Министарство сматра да је смена директорке Културног центра Пожега Слађане Петровић Варагић неприхватљива и необјашњива по свим критеријумима стручности, професионалности и примене савремених стандарда у управљању установaмa културе.

На челу са Слађаном Петровић Варагић, Културни центар Пожега у претходном периоду сврстао се у ред најрепрезентативнијих установа културе у Србији и постао пример добре праксе за остале институције тог типа.

Успех који су остварили КЦ Пожега и директорка Петровић Варагић добија на значају уколико се има у виду да делују и стварају у малој средини, у којој је неретко тешко спровести савремене и висококвалитетно конципиране програме и садржаје.

Одлука локалне самоуправе о смени директорке Петровић Варагић представља чин неуважавања смерница и приоритета културне политике на националном нивоу.

Министарство културе и информисања позива надлежне да преиспитају одлуку која угрожава континуитет програмског квалитета и нарушава кредибилитет установе која у Србији и региону важи за једну од водећих у праћењу савремених токова у култури”, пише у саопштењу.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh