• Južna Srbija

  СМЕТАЛО ИМ СКАНДИРАЊЕ У НИШУ “КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“ ПА ОТКАЗАЛИ ПРОМОЦИЈУ ФИЛМА “АЛБАНКЕ СУ НАШЕ СЕСТРЕ“

  PobedinaЗБОГ СКАНДИРАЊА “КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“ ОТКАЗАНА ПРОМОЦИЈА ФИЛМА “АЛБАНКЕ СУ НАШЕ СЕСТРЕ“

  НИШ – Промоција документарног филма „Албанке су наше сестре“ у Медија центру у Нишу отказана је након што је група окупљених испред зграде почела да протестује и узвикивала паролу “Косово је Србија“.

  Филм је требало да буде приказан у 19 сати, али пола сата пре тога група младих људи окупила се испред Медија центра у Обреновићевој улици, скандирајући и носећи српска обележја.

  Испред зграде и у Медиа центру  затекли смо десетак полицајаца.

  Полиција је гарантовала безбеност присутнима у Медиа центру.Policija Pobedina

  Иако је телевизија Н1 јавила да су летеле каменице и да су се дешавали инциденти, на лицу места смо се уверили да није било инцидената.

  То су нам потврдили и полицајци, али и портпарол Полицијске управе у Нишу.

  На месту наводних инцидената видели смо жене како шетају своје бебице, децу.

  ForumЕвидентно је нечија жеља била да спинује вест о инцидентима или је пак некима страшно сметала парола Косово је Србија у Нишу.

  Филм „Албанке су наше сестре“ говори о односима Срба и Албанаца и недавно је био приказан на фестивалу у Београду „Мирдита, добар дан“.

  То је један од пет филмова у оквиру пројекта “Стварни људи – стварна решења” који су заједнички реализовали Независно друштво новинара Војводине, БИРН Kосово и форум ЗФД, уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

  Филм “Албанке су наше сестре” говори о бомбардовању 1999. године и о кривици Србије за Нато агресију супротну повељи Уједињених нација.

  Делује нелогично, али је заиста тако …

   Љ.П.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com