• Gradovi

  Снег чисти 2.200 путара са 1.200 камиона и машина

  Сви државни путеви I  и II реда у Републици Србији,  прилази граничним прелазима и зимским туристичким центрима су проходни, али се саобраћај одвија отежано због велике количине снежних падавина, изјавио је данас в.д. директора Зоран Дробњак.

  Дробњак истиче да је на снази четврти степен приправности, што подразумева 100% расположивог људства и механизације, да екипе путара интервенишу 24 часа у циљу безбедног одвијања саобраћаја, наводећи да је 2200 путара је на терену са преко 1200 возила, камиона и машина за чишћење снега.

  Посебна пажња при организацији зимског одржавања државних путева I и II реда се поклања мосту „Газела“, превоју ,,Бубањ Поток“, Бегаљичком Брду, превоју „Мечка“, Честобродици, Златибору, Попадији, Тресибаби, Светињи, успону Рушањ и Рудник на Ибарском путу, превојима на Фрушкој Гори (Иришки Венац, Банстол), мосту Бешка, превоју ,,Јарам“ на путу Берзеће – Копаоник, рекао је Дробњак.

  Путеви Србије помажу локалној самоуправи у чишћењу снега у Ивањици, Лучанима, Гучи, Драгачеву, Сјеници, Новом Пазару, Тутину, нагласио је Дробњак.

  ЈП „Путеви Србије“ апелује на возаче да не крећу на пут без зимске опреме и ланаца који су обавезни у брдовитим и планинским теренима, као и да поштују ограничења брзине и исту прилагоде условима на путу.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com