Gradovi

Sneg usporio saobraćaj na Kosovu, Gračanica prohodna

GRAČANICA – Usled utabanog snega i leda, kretanje automobila kroz magistralne i regionalne puteve u većini mesta na Kosovu i Metohiji sinoć je bilo veoma otežano, osim u Gračanici, u kojoj su zimske službe spremno dočekale snežne padavine, saopštila je ta opština.

Kako se navodi u saopštenju, sneg koji od juče pada na teritoriji opštine Gračanica u pojedinim mestima dostigao je visinu i do 40 centimetara.

„Međutim, svi putevi su prohodni zahvaljujući ekipama opštinskog odeljenja javnih službi koje su neprekidno na terenu. Za razliku od opštine Gračanica, putevi prvog prioriteta u mnogim kosovskim gradovima bili su u potpunom kolapsu, kao što je to bio slučaj sinoć u Prištini“, navodi se u saopštenju.

Zimske službe opštinskog odeljenja javnih službi reagovale su pravovremeno, pa su kamioni sa grederima očistili sve putne pravce na teritoriji opštine Gračanica, a na vreme su bačeni so i rizla kako ne bi bilo problema na putevima.

Osim usporene vožnje zbog snežnih padavina, većih problema u saobraćaju na teritoriiji opštine Gračanica nije bilo.

Za razliku od Gračanice, u Prištini je sinoć bila sasvim drugačija slika, naodi se u saopštneju i dodaje da je zbog neadekvatne reakcije zimskih službi u tom gradu sinoć došlo do pravog saobraćajnog kolapsa.

Opština Gračanica dodaje da su sve raspoložive ekipe na terenu i da nastavljaju sa radom i tokom poslepodnevnih i večernjih časova.

Poziv građanima da čiste sneg ispred lokala i dvorišta

Odeljenje inspekcije opštine Gračanica pozvalo je danas stanovništvo opštine Gračanica da očiste sneg ispred svojih lokala i dvorišta kako bi opština što bolje funkcionisala u uslovima velikih snežnih padavina.

Ova opština aktivno radi na čišćenju svih puteva na svojoj teritoriji, međutim, potrebno je da građani pokažu odgovornost i očiste sneg ispred svojih lokala i dvorišta kako bi bilo olakšano i kretanje pešaka.

Niske temperature prouzrokuju stvaranje leda i čišćenje snega ispred lokala i dvorište je neophodno, kako bi se pešacima dodatno olakšalo kretanje, navedeno je u saopštenju Opštine Gračanica.

Foto Tanjug, O. Toskić

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh