Politika

SNP: Diplomatski imunitet za pripadnike ruskog centra u Nišu

 449c6c48ad.jpeg

BEOGRAD – Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da svim pripadnicima ruske misije u Humanitarnom centru u Nišu treba obezbediti diplomatski imunitet.

„Srpska narodna partija, kao jedina partija u srpskom parlamentu koja je glasala protiv nedavno usvojenog sporazuma Srbije i NATO, insistira da se svim pripadnicima ruske misije u Humanitarnom centru u Nišu obezbedi diplomatski imunitet, kao što je to, pomenutim sporazumom, obezbeđeno pripadnicima NATO pakta“, istakao je Popović.

Srpska narodna partija smatra da Srbija mora dosledno da sprovodi Skupštinom Srbije utvrđenu vojnu neutralnost, a to podrazumeva da naša država razvija balansiranu saradnju sa svim vojnim savezima, naveo je lider SNP u saopštenju. „Kako je Skupština Srbije nedavno usvojila odluku o podizanju saradnje sa NATO na najviši nivo, smatramo da Srbija sada mora podići vojnu saradnju sa Rusijom na isti nivo kao što je to učinila sa NATO“, rekao je Popović.

Premna njegovim rečima, to znači da Srbija treba, za početak, da proširi svoju vojnu saradnju sa Rusijom u nekoliko segmenata: nabavci naoružanja i vojne opreme,

učešća u zajedničkim vojnim vežbama sa ruskom vojskom, obuci naših kadrova u ruskim vojnim školama i usvajanja najviših standarda u znanju i tehnologijama koji postoje u ruskoj vojsci.

Coilj je da se podigne odbrambena moć srpske vojske u uslovima kada se zemlje u okruženju naoružavaju najmodernijim NATO borbenim sistemima, zaključio je Popović.

Foto Tanjug, S. Radovanović/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh