Gradovi

SNP osudio napad na funkcionera, traži kaznu za napadača

BEOGRAD – Pokrajinski odbor Srpske narodne partije (SNP) za AP Vojvodinu najoštrije je danas osudio fizički napad na predsednika lokalnog odbora SNP u opštini Pećinci Srđana Mirkovića, i zatražio da izvršioci i nalogodavci tog napada budu u najkraćem roku privredeni pravdi i kažnjeni.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog odbora SNP, napad se dogodio juče u prostorijama Kluba poljoprivrednika u opštini Pećinci, kada je Mirkovića, kako se navodi, „napalo lice koje mu je prethodno uputilo pretnje i upozorenje da prekine sa kritikama koje je Mirković upućivao na račun lokalnih moćnika u opštini Pećinci“.

Mirković je kazao da je slučaj odmah prijavio policiji, a da se zbog povreda javio lekaru u Domu zdravlja Pećinci.

„Ovaj napad me neće zaustaviti u mojim nastojanjima da mirnim, političkim putem, koristeći svoja Ustavom zagarantovana prava, ukazujem na kriminal u opštini Pećinci, koji sprovode lokalni moćnici, krijući se iza Srpske napredne stranke. U Srpskoj naprednoj stranci ima časnih ljudi, koji su i sami duboko razočarani što se u njihovim redovima nalaze hapšeni kriminalci, kao što je predsednik SNS u opštini Pećinci Milorad Pantić Luki“, rekao je Mirković, a navodi se u saopštenju.

SNS se nada da će institucije sistema pokazati da funkcionišu, te da će policija, kao i sudstvo, uraditi svoj posao i da će izvršioci i nalogodavci ovog napada biti adekvatno kažnjeni.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh