Gradovi

SNP: Pokrenuti sudske postupke protiv odgovornih za „Bljesak“

BEOGRAD – Srpska narodna partija (SNP) saopštila je danas da traži od pravosudnih organa u Srbiji da pokrenu sudske postupke protiv odgovornih za zločin proterivanja 30.000 i ubistvo najmanje 300 srpskih civila, koji su u akciji Bljesak, tokom prvomajskih praznika 1995, počinile hrvatske vojne, paravojne i policijske snage.

Hrvatski „oružnici“ su tada, uz logistiku penzionisanih NATO generala, u samo jednom danu, u akciji koja je bila prethodnica „Oluje“, etnički „počistili“ od Srba Zapadnu Slavoniju, deo tadašnje Republike Srpske Krajine, teritorije pod zaštitom snaga Ujedinjenih nacija, navodi SNP.

Za taj masovni zločin, niko od hrvatskih državnih i vojnih komandanata nikada nije odgovarao, ni pred hrvatskim sudovima, niti pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ukazuje SNP.

Ta stranka ističe da glavne poluge vlasti u Zagrebu ponovo drže oni koji ne priznaju užasne razmere genocida koje je nad Srbima, Jevrejima i Romima, u Jasenovcu, Jadovnu i ostalim stratištima, počinila ustaško-nacistička „Nezavisna Država Hrvatska“, a čiji kontinuitet danas crpi najnovija članica Evropske unije, Republika Hrvatska.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh