• Novosti online

  SNP: Spremni smo da ne budemo deo Vlade

  Srpska narodna partija (SNP) Nenada Popovića saopštila je danas da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako smeta nekome to što brane Kosovo i Ustav Srbije, što žele da jačaju prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažu da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budu genocidan narod.

  „Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte gradjanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje“, saopštili su iz SNP.

  Istakli su i da su uvek bili korektan i lojalan koalicioni partner, jer sve što rade, rade „javno, a ne iza ledja“.

  „Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje. Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod uvek ćemo se boriti“, ističe se u saopštenju.

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, 27. jula na navode Popovića da je Briselski sporazum „mrtav“ i „da evropskih integracija Srbije više nema“ ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji „to nisu u stanju, slobodni su da je napuste“.

  SNP u današnjem saopštenju direktno se obratio imenom i prezimenom jedino liderima Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku i Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću koji su zatražili od premijerke da smeni Popovića.

  Kada pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika SNP i ministra Popovića, to je za tu stranku kako su iz SNP-a istakli „siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Srbije“.

  „Kada ova dvojica osvedočenih separatista koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Djukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori, i traže da se ukine Republika Srpska, napadaju Popovića, oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa“, ocenili su iz Popovićeve stranke.

  Kako su naveli, neka Čanak i Čedomir Jovanović rade na „razbijanju Srbije i svega srpskog“, već godinama, a predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović će „nastaviti da iznosi državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com