Gradovi

SNP za hitno formiranje Kancelarije za saradnju sa Rusijom

BEOGRAD – Srpska narodna partija (SNP) zatražila je danas hitno osnivanje Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa Ruskom Federacijom.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, zahtev je u skladu je sa „jasnim opredeljenjem dve trećine građana da Srbija ne treba da pristupi EU ukoliko je uslov za to uvođenje sankcija Rusiji“.

SNP navodi da već funkcioniše „na desetine“ kancelarija, agencija i drugih državnih institucija za evroatlantske integracije, dok ne postoji nijedna državna institucija zadužena za ekonomsku, političku i vojnu saradnju sa, kako navode, najbližim političkim i ekonomskim partnerom naše zemlje.

„Srbija jedina ima povlašćeni status u ekonomskim odnosima sa Rusijom koji ne koristi u dovoljnoj meri, jer u Beogradu nema institucionalnih kapaciteta na državnom nivou za realizaciju te saradnje“, ocenjuje SNP.

Podsećajući da je jedina glasala protiv sporazuma kojim je, kako tvrde, omogućeno pripadnicima NATO-a da se slobodno kreću po Srbiji i imaju i diplomatski imunitet i privilegije, SNP istoče da je to potez koji nas opasno približava „crvenoj liniji“ i skreće sa pozicije vojne neutralnosti.

U Srbiji su, kako navode, sve glasniji centri moći koji se zalažu za zaustavljanje svake saradnje sa Moskvom i „lobiraju za podizanje zida između bratskog srpskog i ruskog naroda i guraju Srbiju u antirusku političku i vojnu koaliciju“.

„Zato je osnivanje institucije za saradnju sa Rusijom jedini mogući odgovor na ovu antirusku šizofreniju dela političkog „mejnstrima“ koja, na svu sreću, ne odgovara volji ogromnog dela građana ove zemlje“, zaključuje se u saopštenju.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh