• Gradovi

  SNS Bač: Dužničkoj firmi 10 miliona od Pokrajinske vlade

  BAČ – Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Baču saopštio je danas da je, prema saznanjima tog odbora, Pokrajinska Vlada AP Vojvodine odobrila „Ribnjacima Mostonga“ iznos od skoro 10 miliona dinara za rekonstrukciju ribnjaka.

  U saopštenju se navodi da upravo „Ribnjaci Mostonga“ duguju višemilionske iznose državi jer, kako se kaže, „ne plaćaju naknadu za korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta“, zbog čega ih je 2012. godine Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i utužilo.

  Iz Opštinskog odbora SNS ističu da su u pomenutoj firmi odbili da potpišu sva vansudska poravnanja.

  „Postavlja se pitanje za šta tačno se višegodišnjim dužnicima, firmama koje su ojadile budžete opština, budžet AP Vojvodine i budžet Republike Srbije dodeljuju sredstva“, navodi se u saopštenju i dodaje da su rebalansom budžeta opštini Bač i mnogim drugim opštinama, uskraćena sredstva za razvojne projekte, regresiranje prevoza učenika, opremanje sportskih sala i za mnoge bitne investicije.

  U saopštenju se postavlja i pitanje zašto se ovoliki iznos u tako „umanjenom“ budžetu AP Vojvodine baš sada dodelio preduzeću koje je, kako se ističe, „pod zaštitom Demokratske stranke više godina bespravno obrađivalo oko 300 hektara državnog zemljišta i koje ga i dan danas bespravno obrađuje“.

  Opštinski odbor SNS Bač postavio je pitanje predsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću „kada će prestati sa selektivnim finansiranjem putem raznih konkursa, a sve po političkoj osnovi“, uz zahtev da se prestane sa takvom praksom.

  „Ponovo pozivamo Bojana Pajtića da konačno podnese ostavku na mesto predsednika Vlade AP Vojvodine zbog konstantnog donošenja odluka kojim se uništava privreda i razvoj Vojvodine, a samim tim i Srbije“, navodi se na kraju saopštenja.

  Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com