Gradovi

SNS Bela Palanka: SDS vrši pritisak da se ponove izbori

BELA PALANKA – Opštinski odbor SNS Bela Palanka optužio je danas SDS u tom gradu da njegovi članovi maltretiraju građane i vrše pritisak na institucije kako bi se održali ponovljeni lokalni izbori, koji nisu u skladu sa zakonima i odlukama nadležnih organa.

Kako se navodi u saopštenju naprednjaka iz Bele Palanke, članovi SDS, zajedno sa predsednikom SDS Borisom Tadićem, „bezočno maltertiraju građane i vrše neviđen pritisak na institucije kako bi se sutra protivzakonito, i u skladu samo sa njihovim željama, ali ne i u skladu sa zakonima i odlukama nadležnih organa, održali ponovljeni lokalni izbori“.

„Skandalozno je da dosadašnji predsednik Opštine i Tadićev lokalni moćnik, Goran Miljković, zajedno sa svojim ljudima, juče i danas ide od kuće do kuće deleći pakete, novac, đurđevdansku jagnjad i obećanja zaposlenja u zamenu za to da građani sutra glasaju za njega na nepostojećim i protivzakonitim izborima“, navodi se u saopštenju.

„OO SNS Bela Palanka obaveštava građane da nema nikakvih pravnih uslova za održavanje ponovljenih lokalnih izbora na svih 37 biračkih mesta, da izbori nisu zakazani, da nisu doneta rešenja o imenovanju biračkih odbora, da nisu odštampani glasački listići, da nema glasačkih kutija, niti bilo kojih drugih zakonskih osnova za njihovo održavanje. Verujemo da su jedino spremni listići sa unapred zaokruženim imenom SDS-a i razne druge podvale, poput primoravanja građana da javno glasaju za SDS, baš kao što se dešavalo i 24. aprila, kada je ova stranka na najbezočniji i najdrskiji način pokrala izbore“, tvrde naprednjaci iz Bele Palanke.

OO SNS Bele Palanka ujedno je pozvao građane da poštuju zakone Srbije, da ne dozvole da bilo ko zloupotrebljava njihovu izbornu volju i da sutra ne izađu na nekakve fantomske, nepostojeće izbore koji nisu ni zakazani, a koje, kako dodaju iz SNS BelaPalanka, „SDS pokušava nasilno da sprovede“.

„Srpska napredna stranka uvek se i uvek će se zalagati za poštovanje zakona, i boriće se za dostojanstven život svih građana i za to da u Opštini Bela Palanka, devastiranoj posle godina štetočinskog i lopovskog vladanja SDS, vladaju red i zakoni, a ne hajdučija, zastrašivanje, pesnice, pendreci i svemoć Tadićevih lokalnih poslušnika, koji su spremni na sve kako bi još malo ostali na vlasti i nastavili da pljačkaju građane i stavljaju narodne pare u privatne džepove“, dodaje se u saopštenju.

Foto en.wikipedia.org

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh