Gradovi

SNS: DS ne može trikovima prikriti loše stanje u Vojvodini

ZRENJANIN – Šef poslanicke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Vojvodine Predrag Matejin, izjavio je danas da DS ne može prikriti loše stanje u zdravstvu marketinškim trikovima, a da je donacija Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Banji „Rusandi“, „klasična predizborna manipulacija“.

Matejin je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu rekao da se teško stanje u zdravstvu i u drugim oblastima u pokrajini ne može sakriti marketinškim trikovima Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, u poslednjih 16 godina vladavine DS nije uloženo ni približno onoliko sredstava koliko bi pravičnom raspodelom na pokrajinskom nivou trebalo da se opredeli zdravstvu Zrenjanina.

„Teško stanje u zdravstvu ne može se prikriti marketinškim trikovima menadžmenta zdravstvenih ustanova pod ingerencijom pokrajinskog sekretarijata i direktnim uticajem Demokratske stranke“, rekao je on, a prenosi SNS u saopštenju.

Matejin je ocenio da je više nego jasno da se bivši visoki funkcioneri DS, svesni gubitka vlasti i svojih privilegija, uhlebljuju u Kliničkom centru Novi Sad, institutima u Sremskoj Kamenici i drugim ustanovama.

On je ocenio da je na taj način smanjena mogućnost da se ispune obaveze neophodne racionalizacije u zdravstvu, smanjenje broja zaposlenih, do nivoa koji bi omogućio prijem mladih i perspektivnih lekara i tehničara. Matejin je dodao da se bliži trenutak kada će narod na izborima, na svim nivoima, moći da oceni i vrednuje učinak svih kandidata na političkoj sceni Srbije.

„SNS sa nestrpljenjem očekuje taj dan, kako bi konačno i grad Zrenjanin bio ravnopravno tretiran u odnosu na sve ostale“, naveo je Matejin.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh