Gradovi

SNS: DS sad smetaju i tužioci koje su sami birali

BEOGRAD – Novosadski odbor DS optužio je danas pravosudne organe da u slučaju DS ne primenjuju zakon, a SNS uzvratio podsećanjem da je reč o tužiocima koje su demokrate same birale i ocenom da DS pokušava unapred da obezbedi alibi za predstojeći izborni poraz.

Najnovije konfuzno saopštenje Demokratske stranke, u kojem napadaju nezavisne državne organe, pokazuje koliki je strah od predstojećeg pada sa vlasti i konačnog polaganja računa građanima Novog Sada i Vojvodine, saopštila je SNS.

„Neverovatna je činjenica da demokratama sada smetaju i tužioci koje su svojevremeno oni sami birali. Za razliku od predstavnika totalitarističkog režima Bojana Pajtića, Srpska napredna stranka smatra da pravosuđe mora biti nezavisno i da je to temelj svakog demokratskog društva“, ističe se u saopštenju

Naprednjaci napominju da je krajnje nemoralno da sudski proces za kupovinu glasova komentarišu oni u čije ime su se, prema tvrdnjama sudskih svedoka, ti glasovi kupovali.

Svi napadi na pravosudne organe, kao i pokušaji da se predstojeći izborni proces unapred proglasi neregularnim, predstavljaju isključivo traženje alibija za izbornu katastrofu koja sledi onima koji su 16 godina uništavali budućnost građana Novog Sada i Vojvodine, ističe se i saopštenju SNS.

DS je ranije danas saopštila, povodom odluke da se odbaci krivična prijava protiv naprednjaka koji su 15. septembra navodno sprečili rukvodstvo Gradskog odbora DS da na Trgu slobode u Novom Sadu održi konferenciju za novinare, da je tužilaštvo time „neuvijeno stavilo do znanja da zakon ne važi u slučaju nasilja nad članovima DS i posredno uputilo poziv na novi linč“.

DS je takođe navela da još nije okončan postupak za kupovinu glasova na prošlim lokalnim izborima.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh