Gradovi

SNS: Epidemija „zabrojavanja“ opozicije

BEOGRAD – Pokušaj poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića da procenat prihvaćenih amandmana te stranke na predloženi zakon o sportu prevede kao podršku građana toj stranci naprednjaci su danas ocenili kao deo epidemije “zabrojavanja” opozicije u poslednje vreme.

Naime, Pavićević se tokom rasprave pohvalio da je od sedam amandmana njegove stranke na predloženi zakon o sportu prihvaćeno četiri, te da je time poboljšana “šampionska” statistika te stranke – od konstituisanja parlamenta stranka je podnela 1.957 amandmana, od kojih je prihvaćeno 191.

“Po mom jednom razmišljanju i skupštinskom istraživanju, 9,7 prihvaćenih amandmana poslanika Nove stranke zapravo čini 9,7 podrške građana našoj stranci”, smatra Pavićević, koji je poslanike izazvao da na predstojećem Beogradskom maratonu provere kondiciju uoči najavljenih izbora, uveren da će on biti najbrži, a njegova stranka nekoliko dana kasnije ostvariti tih 9,7 odsto na izborima.

Šef poslanika SNS Zoran Babić primetio je kako je među opozicijom zavladala epidemija “zabrojavanja”, imajući u vidu tu “čudnu” računicu Pavićevića, ali i slučaj obeležavanja 26 godina osnivanja DS ispred panoa na kojem je bila ispisana brojka 25.

“Ajde što su se zabrojali u godinama postojanja, to mogu i da razumem, ali u onim drugim stvarima, kada treba oteti novac od dece sa posebnim potrebama, kao što su ulagali u Hetelend, kada treba oteti novac u Fondu za kapitalna ulaganja, Fondu za razvoj i drugih, tu nema greške, tu idu do decimala”, replicirao je Babić.

Uz napomenu da Pavićevićevu matematiku ni Hudini ne može da napravi, Babić je dodao da je “zabrojavanje postalo epidemija u svim agregatnim stanjima DS, pa im se prizivaju i priviđaju nekakvi procenti koji apsolutno nisu realni, ni mogući”.

Na Pavićevićev izazov za takmičenje u trčanju, Babić je podsetio da su maraton ili polumaraton trčali svojevremno i Boris Tadić i Božidar Đelić, posle čega su katastrofalno prošli na izborima.

Demokrate su odgovorile da naprednjaci četiri godine optužuju demokrate za jedno te isto i pokušavaju da ih bace u blato, pa su ih pozvale da dokažu već jednom sve što govore, budući da imaju na raspolaganju sve institucije.

Pošto je poslanik Nove stranke Zoran Živković za predloženi zakon rekao da je kozmetičke prirode, a za srpski sport da je kao i ostali delovi društva – pod velikim uticajem neznanja, korupcije, pranja para, voluntarizma i amaterizma, odgovor je stigao od poslanika SNS Marjana Rištičevića.

On je osnovu za učešće u debati u sportu našao u tome da je sa sedam godina imao fizičko vaspitanje, da se time bavio i u vojsci i da nije bio oslobođen ni vojske, ni fizičkog vaspitanja, kao Živković.

Demokrata Dragan Šutanovac primetio je da je za zakon na dnevnom redu nebitno da li je neko služio vojsku ili ne, a predsedavajućeg Igora Bečića je pozvao da, ako već nije stao u zaštitu poslanika opozicije, zaštiti ministra omladine i sporta Vanju Udovičića koji nije službio vojsku, jer je i to irelevantna stvar sa aspekta zakona.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh