Gradovi

SNS: Gde je 15 miliona dinara za obnovu dvorca Heterlend

NOVI BEČEJ – Srpska napredna stranka iz Novog Bečeja zatražila je danas da se utvrdi gde je otišlo 15 miliona dinara za adaptaciju dvorca Heterlend i poručila građanima Novog Bečeja da neće prikrivati tragove nečijeg lošeg vođenja opštine i pokrajine za vreme Demokratske stranke.

„Vrhunac drskosti i laži je prozivanje SNS-a od strane Bojana Pajtića i DS-a za zaustvaljanje projekta koji nisu završili pet godina zbog sitnih tehničkih detalja kojim oni nazivaju nestanak miliona evra“, navodi SNS.

„Interesuje nas gde je otišao novac koji je isplaćen investitoru za adaptaciju dvorca Heterlend u Bočaru za radove koje nije izvršio, a trebalo je. Izvođač radova nije poštovao ugovorne obaveze i zbog toga je ugovor raskinut. Rok za izvođenje radova je probijen, radovi nisu izvršeni, a pretplaćeni su na osnovu onoga što je do sada utvrđeno čak 15 miliona dinara“, navodi se u saopštenju SNS Novog Bečeja.

Oni navode da SNS ne želi da utiče ni na koji način na pretkrivični postupak koji je u toku i apeluju na istražne organe da pošteno rade svoj posao.

Kako podsećaju, 2015. godine investitor je pokušao da nezakonito uđe u dvorac i završi radove kako bi prikrio tragove svog nerada i o tome su obavešteni nadležni istražni organi, a istraga je u toku.

Na žalost u opštini Novi Bečej vidljivi su tragovi propalih projekata i lošeg vođenja DS-a zbog čega građani Novog Bečeja još uvek ispaštaju, zaključuje se u saopštenju.

Funkcioner DS iz Vojvodine Milivoje Vrebalov saopštio je prethodno da mu je žao što je jedan plemenit cilj da se dvorac osposobi za zbrinjavanje dece sa posebnim potrebama poprimio dnevno-političku konotaciju i prozvao opštinsku vlast na čelu sa SNS-om da je odgovorna za opstrukciju obnove dvorca Heterlend.

Foto Tanjug/M. Jelesijević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh