Gradovi

SNS: Ispitati skandalozno zapošljavanje Dulića u KCV

NOVI SAD – Srpska napredna stranka saopštila je danas da je skandalozno što je Oliver Dulić zaposlen preko veze i bez konkursa u Kliničkom centru Vojvodine kao ortoped, iako nikada nije radio u toj struci i zatražila da nadležni taj slučaj kao i sve navodne rekonstrukcije bolnica ipsitaju.

„Još je skandaloznije što je njegovo zaposlenje naredio šef vojvođanskog režima, Bojan Pajtić, licemer i lažni borac protiv stranačkog zapošljavanja“, navodi se u saopštenju GO SNS Novog Sada.

Oni ističu da su razmere ovog neviđenog skandala još veće ako se zna da je Dulić napustio mesto zamenika direktora Banje Termal u Vrdniku nakon što je Državna revizorska institucija zabranila da plate direktora i njegovog zamenika budu pet, odnosno četiri puta veće od prosečnih primanja u Termalu.

„Za svog partijskog druga Dulića, Pajtić je smislio kako da zadrži nezakonitu platu, pa je tako, osim što je direktoru Kliničkog centra naredio da Dulića primi bez konkursa u struku o kojoj nema pojma, izmislio i lažni „medicinsko-istraživački projekat“, na osnovu koga su Kliničkom centru prebačene pare da bi se Duliću isplaćivala ogromna plata na koju je navikao. Naravno, i taj „projekat“ Duliću je dodeljen bez konkursa i preko veze“, navode naprednjaci.

Srpska napredna stranka poziva nadležne državne organe da što pre ispitaju ovaj skandalozni slučaj, ali i sve ostale slučajeve navodnih „rekonstrukcija“ bolnica, čiji su troškovi bili višestruko veći od planiranih, a rezultati nepostojeći ili manji od očekivanih.

Foto Tanjug, M. Jelesijević/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh