Gradovi

SNS: Izgradnja Dinoparka potvrda dobrog poslovanja

NOVI SAD – Gradski odbor SNS-a poručio je danas novosadskom DS da činjenica da dovode u pitanje valjanost pojedinih poslovnih odluka rukovodstva „Gradskog zelenila“ u vezi sa izgradnjom „Dino parka“ samo je potvrda dobrog poslovanja ovog preduzeća.

„Kritike koje upućuje stranka koja je poznata kao začetnik kriminalne privatizacije u Srbiji i za koju se vezuju najkrupnije afere u našoj zemlji, a posebno u Novom Sadu i Vojvodini, ‘Gradskom zelenilu’ samo daju podstrek da nastavi sa istom poslovnom politikom“, poručili su iz SNS-a.

Navodi se da su upravo kadrovi DS u periodu od 2008.-e do 2012.g. „Gradskom zelenilu“ doveli do ruba propasti i da će biti potrebno još mnogo vremena kako bi se ovo preduzeće oporavilo od njihovog lopovluka, pogrešnih poslovnih poteza i besomučnog trošenja novca poreskih obveznika.

„Gospodo iz Demokratske stranke, ako ste se tokom prošlog mandata dok su vaši kadrovi bili na čelu ‘Gradskog zelenila’ toliko odgovorno ponašali, kako je moglo da se dogodi da radnicima niste isplatili regres za 2009., 2010. i 2012, već ste ostavili nama da izmirimo vaša dugovanja? Koliko su kasnile plate radnicima u periodu vašeg rukovođenja preduzećem, a kako sada teče isplata zarada i putnih troškova?“, navode iz SNS-a.

Novosadski naprednjaci pitaju da li je slučajno to što ste pred republičke izbore 2012. avansno povukli 87,7 miliona dinara za ozelenjavanje okoline autoputa M-7, a radove niste opravdali, tj. skoro da ih nije ni bilo? Ko će vratiti taj novac? Kako je moguće da ste nama u amanet ostavili sudske sporove sa podizvođačima (npr. „Koral union“) čija je vrednost oko 16,5 miliona dinara?

„Ovde posebno skrećemo pažnju na posao krčenja podrasta sa Petrovaradinske tvrđave“, poručuju iz SNS-a Novi Sad i pitaju DS kakko se dogodilo, kada su tako odgovorni, da aktuelnoj vlasti ostavili da podmiri troškove reklame u medijima i PTT imenicima u vrednosti od 7,5 miliona dinara? „, navode naprednjaci.

Dodaju a s obzirom na to da DS smatra da su njihovi kadrovi domaćinski vodili „Gradsko zelenilo“, naprednjaci pitaju i kako je moguće da danas Štrand posluje sa dobitkom od 92 miliona dinara, a u vreme DS-a je ta cifra iznosila 50 miliona?

:Kada smo već kod Štranda, molimo da zarad istine posle 5 godina saopštite koliko je koštala proslava stogodišnjice Štranda, na kojoj tadašnji gradonačelnik nije imao smelosti da se obrati Novosađanima, strahujući od zvižduka?“, pitaju naprednjaci.

Novosadski naprednjaci kažu i da ovog puta neće da spominju potavljanje rekorda u zapošljavanju, odnosno 30 novozaposlenih radnika u jednom danu, što je, kako kažu, rekord koji sigurno nikada neće biti oboren.

Foto Tanjug/J.Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh