• BG

  SNS: Javni dug u stalnom padu početkom 2019. biće ispod 50 odsto BDP-a

   

   

  Srpska napredna stranka (SNS) odbacila je danas navode Demokratske stranke (DS) o rastu javnog duga Srbije i saopštila da je od 2015. godine taj dug „u stalnom padu“, odnosno da je „sa više od 70 odsto spušten na oko 55 odsto, a da će početkom naredne godine biti ispod 50 odsto BDP-a“.

  „To su činjenice i podaci koji govore i o rastućoj srpskoj ekonomiji, odgovornoj i ozbiljnoj vlasti, ali i o neznanju ‘stručnjaka’ za bankrot iz DS, koji sve posmatraju u apsolutnom iznosu.

  Nije čudo što su Srbiju upropastili ljudi koji su 2008. godine zaduživali državu uzimanjem skupih kredita i koji su svoju sposobnost i znanje pokazali time što je rast BDP-a bio minus 3,1 odsto“, naveo je funkcioner naprednjaka Milenko Jovanov.

  Demokratska stranka ocenila je ranije danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosi netačne podatke o javnom dugu Srbije i obmanjuje gradjane.

  „Umesto mnogo puta ponovljenih priča o boljitku i dolasku brojnih stranih investitora, predsednik Vučić bi mogao da nam objasni pod kojim okolnostima je javni dug Srbije sa 15,3 milijardi evra (zaključno sa junom 2012. godine), koliko je iznosio prema zvaničnim podacima Minstarstva finansija Uprave za javni dug, narastao na 24 milijarde evra, uz vrtoglavi rast u poslednjih osam meseci kada se beleži uvećanje od preko 750 miliona evra“, naveo je DS u saopštenju.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com