Politika

SNS: Kritika racionalizacije javne uprave licemerje DS-a

NOVI SAD – Gradski odbor Srpske napredne stranke Novi Sad, saopštio je danas da saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke u kome ta stranka kritikuje racionalizaciju javne uprave, predstavlja još jedan primer „licemerja stranke“ kojoj su, po oceni SNS-a, „odbrojani dani“ na političkoj sceni Srbije.

U saopštenju novosadskih naprednjaka se navodi da stranka i ovog puta pita demokrate zašto način racionalizacije koji sada predlažu nisu sproveli tokom tri mandata svoje vladavine u Novom Sadu?

„Zar im nisu bili dovoljni periodi od 1996. do 2004. i od 2008. do 2012. godine, a to je čitavih 12 godina, da spajanjem smanje broj gradskih preduzeća i da, kako sada predlažu, broj gradskih uprava smanje za trećinu?“ pita SNS.

Sve te ideje, dodaju, potiču od onih koji su 16 godina krili broj zaposlenih u pokrajinskoj administraciji, a na gradskom nivou postigli nedostižan rekord u zapošljavanju u jednom danu – 130 u „Gradskom zelenilu“ nekoliko dana pre odlaska sa političke scene.

U saopštenju se dodaje da „nije ni čudo što je godinama u Vojvodini kružio vic da zaposleni u Banovini svakog dana moraju da požure na posao kako bi našli slobodno mesto za sedenje“.

Srpska napredna stranka se, kako se ističe u saopštenju, pobedom na izborima na sva tri nivoa u državi, suočila sa katastrofalnim stanjem u bukvalno svim oblastima“, a sada se, kako se naglašava po izveštajima predstavnika EU u Srbiji uspešno sprovode započete reforme, a istovremeno iz dana u dan u našu zemlju stižu velike svetske kompanije.

„Pitanje je zašto se to nije događalo tokom vladavine Demokratske stranke? Odgovor je vrlo jasan – onima kojima je jedini cilj bio i ostao pljačka onoga što još nije opustošeno nije bilo u interesu da stvore povoljan ambijent za strana ulaganja“, kaže se na kraju saopštenja.

Ranije danas,Gradski odbor DS Novi Sad saopštio je da će Gradska vlast u Novom Sadu postati prva lokalna vlast u istoriji koja je u procesu racionalizacije javne uprave povećala administraciju.

„Na sednici Skupštine grada zakazanoj za 18. novembar odbornici ce odlučivati o predlogu vlasti da se dva javna preduzeća – „Zavod za izgradnju grada“ (ZIG) i „Poslovni prostor“ – proglase za nove uprave, čime ce se broj gradskih uprava, sa dosadašnjih 15, povećati na 17″, kaže se u saopštenju DS-a.

U tom saopštenju se ističe da DS predlaže da se broj gradskih uprava smanji za trećinu, a da se pojedina javna preduzeća spoje u jedno, čime bi, kako stoji u saopštenju, „javni sektor bez velikih lomova i skupih transformacija postao efikasniji i jeftiniji“.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh