Gradovi

SNS: Napadi od onih čiji su investitori bili narko dileri

BEOGRAD – Poslanici SNS poručili su danas da napadi na Vladu Srbije zbog Železare Smederevo dolaze od onih za vreme čije vlasti su jedini investitori bili narko dileri.

Naprednjak Dragan Šormaz je u delu sednice u kome poslanici svakog utorka postavljaju pitanja predstavnicima vlasti upitao Vladu Srbije koliko je budžet Srbije koštalo što je američka kompanija U.S. Steel napustila Srbiju i koliko je puteva za taj novac moglo da se izgradi do sada.

“To su troškovi koje je napravila vlada Bojana Pajtića i Borisa Tadića”, rekao je Šormaz, dodajući da se sada postavljaju pitanja u vezi uglednih investitora, što je apsurd, jer su nekome investirori četiri godine bili “narko bosovi i niko više”.

Šormaz je rekao i da pouzdano zna da je ta američka kompanija tražila pomoć od tadašnje Vlade Srbije i predsednika države Borisa Tadciha da kao ozbiljan investiror ostane u Srbiji, ali da su odbijeni rečenicom da je 2012. godina izborna godina i da ne mogu da im pomognu na taj način na koji traže.

“Taj ozbiljan investitor je napustio Srbiju, danas očekujemo novog ozbiljnog investitora, ali zahvaljujući ovoj vladi i premijeru Aleksandru Vučiću 5.000 ljudi radi i prima platu, radi se normalno i i proizvodi onoliko koliko tržište čelika dopušta”, kazao je Šormaz.

Demokrata Balša Božović pozvao je predsednika Vlade Srbije da raspiše izbore i u Beogradu, budući da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, kako je naveo, rekao da to pitanje zavisi od premijera.

“Zato pitam Vučića zbog čega nema izbora u Beogradu i zašto se boji raspisivanja izbora u Beogradu? Za njih ima povoda, više puta se do sada očekivala ostavka gradonačelnika, ne smao zbog afera i katastrofalnog rada, već i što je Beograd prvi grad u Evropi po korupciji, otpuštenima, zagađenosti” ,rekao je Božović.

Naveo je i da u Beogradu “samo vrh SNS živi bolje”, a da je građanima mnogo lošije, pa je Vučića upitao i da li je moguće da svaki posao koji drzavna uprava radi i koje gradska uprava i gradonačelnik sprovode mogu da dobiju samo firme čiju su vlasnici bliski saradnici SNS.

Poslanik PUPS-a Milorad Hadži Tosić je zatražio da se izmeni uredba o dodeli podsticaja za razvoj turizma, kojim se propisuju podsticaji razvoja domaćeg turizma kroz dodelu vaučera, a kako bi se ti vaučeri mogli koristiti i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Pitanje poslanika Partije za demokratsko delovanje Rize Halimija za Vladu Srbije bilo je zašto u selu Miratovac, nadomak Preševa, nije otvoren granični prelaz i zašto u vanrednoj situaciji migrantske krize nije ojačala protivpožarnu službu koja ne može da rešava najsonovnije probleme, zašto nisu ojačana lokalna komunalna preduzeća i Dom zdravlja.

Poslanica LSV Nada Lazić poslala je na adresu Minsitarstva poljoprivrede pitanje kako će se sprečiti neprijatni mirisi sa farmi koje planira da otvori nemačka kompanija “Tenis” i kako će se odlagati otpadne vode sa njih, podsećajući na najavu te kompanije da će izgraditi 20 farmi svinja u Srbiji, od toga pet na teritoriji Banata.

Poslanici su rad nastavili razmatranjem izmena Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom.

Foto Tanjug, O. Toskić/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh