Gradovi

SNS: Nova propagandna predstava Bojana Pajtića

NOVI SAD – SNS u Novom Sadu poručila je danas da, umesto da Kamenica 2 počne da radi posle desetogodišnjeg zakašnjenja, lider DS-a Bojan Pajtić napravio je novu propagandnu predstavu od „svečanog otvaranja“ adaptirane sobe u Institu za onkologiju, gde će, kako navode, raditi samo jedan od tri, pršlog leta kupljena aparata za zračenje.

„Preostala dva akceleratora, koja u podrumima instituta u Sremskoj Kamenici čekaju na montažu duže od pola godina trebalo bi da budu smeštena u novoizgrađeni prostor Kamenice 2, ali je početak njihovog rada neizvestan jer – uprkos Pajtićevom pritisku – niko od stručnih ljudi ne želi da potpiše da će dva nova aparata nuklearne medicine u Kamenici 2 raditi bezbedno i po propisima“, navodi se u saopštenju vojvođanskog SNS-a.

Pajtić, kažu, nastavlja da bezobzirno manipuliše sa bolesnim ljudima da bi sakrio štetočinsko korišćenje pokrajinskog budžeta od njegove regionalne vlade.

Svojevremeno, podsećaju, Pajtić je obećavao da će Kamenica 2 biti završena 2009, pa je onda godinama ćutao.

„Pajtićeva pokrajinska sekretarka za zdravstvo obećala je da će Kamenica 2 biti završena u aprilu 2014. Kamenica 2 neće biti kompletirana ni narednog aprila jer Pajtićeva garnitura nije u stanju da pošteno završi nijedan posao. Štetočinska vlada DS u Vojvodini jedino je bila u stanju da troškove izgradnje i opremanja Kamenice 2 podigne sa 20 na 35 miliona evra, iako bolnica još nije završena“, navodi iz SNS-a.

Pajtić, ističu, nije objasnio zašto do danas dva akceleratora nisu montirana u Kamenici 2, iako su aparati nabavljeni pre više od pola godinej! Pajtić nije objasnio da li je to zato što je njegova Uprava za kapitalna ulaganja napravila diletantske greške prilikom gradnje Kamenice 2, ili je možda akceleratore čuvao šest meseci da mu budu “adut” u izbornoj kampanji?!

„Dok aparati čekaju montažu, izgubljeno vreme drastično kažnjava najteže bolesnike kojima je pomoć neophodna odmah“, ukazuju iz SNS-a.

Podsećaju da se prilikom najnovijeg “svačanog otvaranja” adaptirane bolesničke sobe u Institutu za onkologiju, Pajtić setio svoje stare prazne parole “da se Vojvođani ne smeju bojati nemogućnosti lečenja”.

„Prazno obećanje je besomučno ponavljao tokom svog prvog i tokom polovine drugog mandata, da bi zaćutao kad je počela preskupa „obnova“ i „izgradnja“ u vojvođanskom zdravstvu tokom koje je sve naplaćivano duplo“, navode iz SNS-a i dodaju da se sada Pajtić setio starih parola u nadi da su Vojvođani zaboravili, ili da ne vide štetočinski učinak pokrajinske administracije pod Pajtićevim vođstvom.

Foto Tanjug/ M. Jelesijević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh