Gradovi

SNS NS: Stanje u JKP i JP posledica vladavine DS

NOVI SAD – Povodom najnovijeg saopštenja DS da javna i komunalna preduzeća ugrožavaju stabilno funkcionisanje čitave lokalne samouprave, Gradski odbor SNS Novi Sad poručuje demokratama da je to o čemu piše DS posledica svega onoga što su radili u vreme njihove vladavine.

Demokrate su pokazale kako to misle uraditi u prošlom mandatu, kada su komunalni sistem „organizovale, koordinisale i usklađivale“, i kada je dug u JKP dostigao neverovatnih sedam milijardi dinara.

Novosadski odbor SNS poručuje Demokratskoj stranci da je stanje u JKP i JP neuporedivo bolje nego što je bilo do 2012. godine, kao i da nema opasnosti za grad i za funkcionisanje komunalnog sistema u gradu, iako bi, kako se navodi u saopštenju, demokrate to želele, s obzirom da je njihova politika „što gore za Novi Sad, to bolje za Denokratsku stranku“.

Gradski odbor Demokratske stranke Novi Sad saopštio je ranije danas da javna i komunalna preduzeća u Novom Sadu ne plaćaju svoje račune i dugove u zakonskom roku, čime ugrožavaju stabilno finansiranje čitave lokalne samouprave.

Novosadske demokrate kažu da „navodna sanacija poslovanja javnih preduzeća, kojom se hvali sadašnja gradska vlast, predstavlja samo izgovor za nekontrolisano presipanje novca iz gradskog budžeta na račune gradskih firmi kojim upravljaju kadrovi Srpske napredne stranke“, i ističu da „lokalna samouprava koja se našla u takvoj situaciji sigurno nije najstabilnija lokalna samouprava u zemlji“.

Foto Tanjug/M. Jelesijević, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh