Gradovi

SNS: Odbranićemo izbornu volju građana Sremskih Karlovaca

Članovi, aktivisti i simpatizeri Srpske napredne stranke danas su u Sremskim Karlovcima održali protestno okupljanje sa koga su poručili da će, kako je rekao poverenik SNS za Sremske Karlovce Bogdan Živanović, odbraniti izbornu volju građana iskazanu na lokalnim izborima.

SREMSKI KARLOVCI – Članovi, aktivisti i simpatizeri Srpske napredne stranke danas su u Sremskim Karlovcima održali protestno okupljanje sa koga su poručili da će, kako je rekao poverenik SNS za Sremske Karlovce Bogdan Živanović, odbraniti izbornu volju građana iskazanu na lokalnim izborima.

Živanović je rekao novinarima da su građani Sremskih Karlovaca na izborima poverenje dali SNS-u, a to je ilustrovao podatkom da je od 4.987 birača koji su izašli na glasanje, njih 2.072 svoj glas dalo SNS-u, što je 41,54 odsto glasova.

„Nakon toga iznenada se pojavljuju neki viškovi listića na tri izborna mesta pa je Opštinska izborna komisija poništila izbore na tim mestima, a mi smo tu odluku prihvatili iako je bila neobjašnjiva. Međutim, tu nije kraj, Opštinska komisija do danas nije saopštila kada će ti ponovljeni izbori biti održani, već se ponovo sastaju i satima prebrojavaju listiće, a imamao informaciju da se na nekim drugim biračkim mestima pojavljuju listići koji su zapisnikom utvrđeni kao regularni i mi na ovaj način, mirnim protestom poručujemo da ćemo ispoštovati sve zakonske procedure i da nećemo dozvoliti promenu izborne volje građana koju su jasno iskazali“, rekao je Živanović.

On je kazao da tri biračka mesta na kojima će izbori biti ponovljeni mogu uticati na konačan ishod glasanja jer se radi o biračkim mestima sa velikim brojem glasača, ali je i naglasio da se u SNS-u ne plaše tih ponovljenih izbora jer kakao je kazao, na njima Srpska napredna starnka može samo da ostvari još ubedljiviju pobedu.

Član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Dina Vučinić je rekal da su u SNS-u želeli da novinarima ukažu na to da se neko u Sremskim Karlovcima igra sa izbornom voljom većine građana te opštine.

„Taj neko je dosadašnji predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović, koji ne može da prihvati činjenicu da je izgubio na ovim izborima, a ta igra ide toliko daleko da imamo informacije da Filipović sa svojom izbornom komisijom želi da ponovcljene izbore održi na najveći hrišćanski praznik Uskrs“, rekla je Vučinić.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh