Gradovi

SNS: Poništavanje konkursa ne stopira isplatu para za projekt

BEOGRAD – Srpska napredna stranka ocenila je danas da je Aleksandra Jerkov pokazala u najmanju ruku neznanje kada je izjavila da će nauka ostati bez sredstava posle poništavanja konkursa za projekte, budući da će sredstva opredeljena u budžetu za naučno-istraživačke radove biti uredno isplaćivana.

„Sa žaljenjem konstatujem da je predsednica skupštinskog odbora za nauku i tehnološki razvoj u prethodnom sazivu, a portparolka DS-a, Aleksandra Jerkov, danas pokazala, napadajući Vladu Srbije i SNS zbog poništavanja konkursa za naučno-istraživačke projekte, da niti uvažava prosvetno-naučnu zajednicu, niti je, što je još veći skandal, informisana o dometima konkursa i značaju poništavanja istog“, izjavio je Vladimir Orlić, član Glavnog odbora SNS.

On je, kako se navodi u saopštenju, izrazio nadu da iza izjave Jerkov, osim neznanja i neinformisanosti, ne stoji i zla namera i pokušaj obmane građana, kao što to, kaže, svakodnevno čine njene stranačke kolege.

„Ali je sasvim sigurno da je Jerkov još jednom stavila do znanja svima da je Demokratska stranka izgubila dodir sa realnošću“, primećuje Orlić i dodaje da nema ni govora o tome da je poništavanjem konkursa neko oštećen, kako to tvrdi Jerkov.

„Novac opredeljen za naučno-istraživačke radove uredno će se isplaćivati zaključno sa 31. decembrom tekuće godine, a u međuvremenu, odlukom Vlade Srbije, biće raspisan novi konkurs, koji će obuhvatati širi broj članova prosvetno-naučne zajednice, i, što je najbitnije, na raspolaganju će im biti veći novčani fond“, ukazao je funkcioner SNS.

Za razliku od vremena vladavine DS-a, koja je živela u paralelnom univerzumu, ne hajući ni za osnovne potrebe građana Srbije, a koja danas pokazuje odsustvo sluha za kolege koje sprovode naučno-istraživačke projekte, Srpska napredna stranka i te kako čuje, uvažava i razmatra mišljenja i potrebe svih građana, jer smo sigurni da samo tako možemo stvoriti razvijenu i modernu Srbiju, zaključuje Orlović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh