Gradovi

SNS: Suprotstaviti se teroru i cenzuri Bojana Pajtića

BEOGRAD – Srpska napredna stranka pozvala je danas sva novinarska udruženja i sve slobodnomisleće novinare da se suprotstave, kako su naveli u saopštenju, teroru i neviđenoj cenzuri koju sprovodi Bojan Pajtić.

Naprednjaci u saopštenju ističu da je nedopustivo i da predstavlja „neviđeni skandal“ to što vojvođanski premijer Bojan Pajtić nastavlja da zastrašuje novinare i nastavlja sa pritiskom na nezavisne medije kako bi ih sprečio da informišu građane o svim zloupotrebama koje je učinio tokom proiteklih 16 godina od kada je DS na vlasti u Vojvodini.

„Pozivamo sva novinarska udruženja i sve slobodnomisleće novinare da se suprotstave teroru i neviđenoj cenzuri koju sprovodi Bojan Pajtić, šef pokrajinskog režima, koji preti novinarima da će biti tuženi ukoliko se usude da bilo šta o njemu, osim hvalospeva, iznesu u javnost, i da osude otvoreni pritisak na slobodu medija, što je nedozvoljeno u svim civilizovanim i pravnim državama“, naveli su naprednjaci u saopštenju.

Ta stranka ističe i da to što DS svakodnevno piše desetine tužbi protiv SNS, njenih funkcionera i onih medija koji se usude da iznesu na svetlost dana istinu o svim Pajtićevim lažnim aferama, izmišljotinama, zloupotrebama i kriminalu, koji sprovodi zajedno sa svojim najbližim saradnicima – neće nikoga sprečiti da slobodno govori i informiše građane o kakvom predsedniku Vlade AP Vojvodine i predsedniku DS je reč.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić rekao je danas posle suđenja povodom tužbe dnevnog lista Informer da neće dozvoliti da ga vređaju i blate, saopštila je DS.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh