• Gradovi

  SNS: Tragikomično da je Vasinu Pajtić simbol multietičnosti

  NOVI SAD – Srpska napredna stranka smatra da je tragikomično to što funkcioner DS Miroslav Vasin svog predsednika Bojana Pajtića naziva „simbolom multietičnosti“, u momentu kada javno i besramno vređa nacionalne manjine, koje su podržale program Srpske napredne stranke.

  „Nedopustivo je da se iko ko se tako javno izražava kao Bojan Pajtić, poziva na bilo kakve demokratske simbole i postulate. Bojan Pajtić je očigledno pokazao najzad svoje pravo lice, jer je reči multietičnost i demokratija koristio isključivo za marketinške svrhe“, navodi se u saopštenju vojvođanskih naprednjaka.

  Srpska napredna stranka još jednom najoštrije osuđuje govor mržnje Bojana Pajtića, kojim je, kako se navodi, uvredio ne samo naše Slovake, već i sve ostale nacionalne manjine koje godinama žive sa nama i koje s razlogom ne veruju više u destruktivnu politiku DS – a.

  „Jedino što preostaje Bojanu Pajtiću je da se javno izvini Slovacima, umesto što sa svojim funkcionerima pravda ove nedopustive izjave“, ukazala je SNS.

  Predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin rekao je ranije danas da je Pajtić „simbol multietničnosti“, a da je „tragikomicno“ da ga napada SNS.

  Na predizbornom skupu u Padini, 23. marta, Pajtić je pojedine Slovake nazvao četnicima, a njihov ulazak u drugu političku opciju perveznim potezom.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com