Politika

SNS traži novo prebrojavanje glasova

vučić, sns, izbori, glasanjeFoto: Tanjug/ Oksana Toskić

„Srpska napredna stranka obaveštava građane Srbije da smo zbog očiglednih zloupotreba, određenih nejasnoća i nelogičnosti, a u cilju zaštite izbornog procesa i slobodne izborne volje građana, formirali Pravni tim koji je danas uputio zvaničan zahtev nadležnim institucijama da se glasovi građana, na izborima održanim 24. aprila 2016.godine, ponovo prebroje“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je SNS upozoravala i na dan izbora, i ranije, da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama kako bi onemogućili građane da izraze svoju slobodnu volju i osnovno demokratsko pravo da oni biraju vlast koja će ih predstavljati.

„Srpska napredna stranka neće dozvoliti da bilo koja politička partija, na bilo koji način, krši izbornu volju građana, koja mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni“, navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije i lider SNS Aleksandar Vučič najavio je prethodno da će i naprednjaci tražiti uvid u sav izborni materijal od Republičke izborne komisije.

Vučić je i juče, nakon sednice Predsedništva SNS, ocenio da su se tokom izborne noći „dešavale čudne stvari“ i najavio da bi stranka na čijem je čelu mogla da zatraži da se ponovo prebroje glasovi.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh