Gradovi

SNS traži ostavku Pavićevića zbog glagola „čučati“

BEOGRAD – Poslanici SNS zatražili su danas ostavku poslanika Nove stranke Vladimira Pavićevića, jer je u jednom delu skupštinskog zasedanja poručio jednoj poslanici SNS da kolegama prenese “da ne čuče” kod pisarnice čekajući amandmane te stranke kako bi ih “otimali”.

Naime, Pavićević se požalio kako se dešava da poslanici SNS “otimaju” amandmane Nove stranke i da onda u raspravi, kao što je to bio slučaj u raspravi o Zakonu o policiji, budu usvojeni njihovi, a ne amandmani Nove stranke.

Pavićević je to rekao poslanici SNS Sonji Vlahović, na šta su odmah

oštro reagovali poslanici SNS, zatraživši njegovu ostavku.

“Izgleda da Pavićević voli poslanike koji čuče… Pavićević voli poslanike i poslanice koji čuče. To je bruka više”, rekao je šef poslanika SNS Zoran Babić i zatražio Pavićevićevu ostavku.

Babić je podsetio da će sutra ministar odbrane Bratislav Gašić zbog identične reči biti razrešen dužnosti, te napomenuo da je Pavićević tu reč izgovorio u svetilištu srpske demokratije.

“Ovo je skandal i tražim od Skupštine da se o tome izjasni i da se ogradi od skandalozne izjave Pavićevića”, rekao je Babić.

Pavićeviću nije pomoglo ni pozivanje na Rečnik srpskog jezika, gde, kako je pročitao, piše da čučati znači provoditi vreme, boraviti stalno, zadržavati se na jednom mestu.

Predsedavajući sednicom Igor Bečić odgovorio mu je da može da “maše” rečnikom koliko god hoće, ali da je uvredio poslanice i poslanike.

“Tražili ste odgovornost ministra kada se izvinio zbog onoga što je rekao jednoj novinarki. Vi ne želite ni da se izvinete, nego objašnajvate da ste bili u pravu da na takav način uvredite poslanice”, rekao je Bečić.

U Skupštini Srbije je u toku rasprava o amandmanima na predloženi zakon o sportu.

Foto Tanjug/R.Prelić, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh