• Gradovi

  SNS Vračar podnela tužbu i krivične prijave

  BEOGRAD – Vračarski odbor Srpske napredne stranke podneo je danas tužbu Upravnom sudu zbog, kako tvrde, nepravilnosti na sednici Skupštine opštine Vračar od 23. decembra, kao i krivične prijave protiv nadležnih u Skupštini opštine.

  Kako je saopštio beogradski odbor SNS, Opštinski odbor te stranke na Vračaru podneo je tužbu Upravnom sudu kojom traži poništavanje sednice Skupštine opštine održane 23. decembra, kojoj je prisustvovalo 22 od 45 odbornika.

  Takođe, SNS Vračar je nadležnom državnom tužilaštvu podneo krivične prijave protiv predsednika Skupštine opštine Vračar Aleksandra Ivanovića i zamenika predsednika Opštinske izborne komisije Andreja Jelenkovića, jer su „odgovorni što je Skupština opštine zasedala sa 22 odbornika i što je jednom građaninu Vračara omogućeno da uđe u skupštinsku salu i glasa sa odborničkom manjinom“.

  DS koja vlada Vračarom 23 godine, navode iz SNS, 23. decembra je ostala bez odborničke većine, jer je nekoliko bivših odbornika te stranke napustilo demokrate i odlučilo da nastupa samostalno „zbog kriminala i nezakonitih radnji u opštini“.

  Sadašnja vlast na Vračaru, kako se dodaje, održala je 23. decembra sednicu Skupštine opštine sa 22 prisutna odbornika od 45.

  „Kako je jedan odbornik DS podneo ostavku, Skupština opštine Vračar nije imala većinu da tu ostavku verifikuje i počne sa radom. Zato su pribegli sili i u salu uveli građanina koji nije odbornik, dodelili mu nezakonito mandat i omogućili mu da glasa sa odbornicima“, tvrdi se u saopštenju naprednjaka.

  SNS Vračar, kako se dodaje, veruje da će nadležni sudovi i tužilaštva reagovati u skladu sa zakonom i da će „sankcionisati bezakonje opštinske vlasti Vračara“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com