• Gradovi

  SNS za istinsku zaštitu poljoprivrednika, a Janković je navodni zaštitnik

  Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Nenad Katanić kritikovao je večeras zaštitnika gradjana Sašu Jankovića pošto je izrazio zabrinutost zbog najave početka prinudne naplate duga poljoprivrednika za doprinose i obavezno socijalno osiguranje koji iznosi više od 90 milijardi dinara.

  Katanić je u pisanoj izjavi naveo da se poslednjih nekoliko dana intenzivno traži rešenje za taj problem i da je o tome javnost obaveštena.

  „Naš cilj je maksimalna zaštita poljoprivrednika i njihovog zemljišta, i to ćemo uraditi, a da ste Vi radili svoj posao u vreme donošenja zakona pre 10 godina, danas ne bismo bili ovde. Kao što ste tad ćutali i niste obavljali svoj posao zaštite gradjana, tako ste danas kandidat istih onih koji su upravljali agrarom upravo kada su ove obaveze za PIO i uvedene“, naveo je Katanić, a saopštio SNS.

  Katanić je kazao da je Janković zaboravio činjenicu na koju nije reagovao tokom 10 godina „navodne zaštite gradjana“ „iako baš toliko, nažalost, traje zakonsko rešenje za plaćanje skoro 100.000 dinara po osnovu doprinosa PIO za poljoprivrednike“.

  Janković je ranije danas rekao da je dug poljoprivrednika prema javnim fondovima „ogroman“ kao i da su mnogi poljoprivrednici već sada u takvoj situaciji da ne mogu da plate dugovanja. Dodao je da bi mnogi dužnici moglo da ostanu bez njiva pošto je Poreska uprava počela da šalje opomene o iznosu poreza.

  „U osnovi takvih mera je zakonsko rešenja po kome svaki vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, bez obzira na veličinu poseda, mora da plati istu osnovicu za penziono i zdravstveno osiguranje od oko 96.000 dinara godišnje. Na tu nepravdu su upozoravali poljoprivrednici u obraćanju Vladi pre dve godine, najavljena je čak i promena propisa Zakona u PIO fondu, ali pomaka nema“, naveo je Janković.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com