• BG

  SO Paraćin: Sistemska opstrukcija rada opštinskih službi od strane državnih organa

  Na sednici Skupštine Paraćina usvojen je zaključak povodom sistematske opstukcije rada opštinskih službi zloupotrebom ovlašćenja od strane državnih organa.

  Kako se navodi u zaključku, „odbornici obaveštavaju javnost da se protiv lokalnih službi i zaposlenih u javnim službama sprovodi organizovana kampanja lažnih vesti sinhronizovana sa opstrukcijom od strane državnih vlasti i u sadejstvu sa ciljanom političko-policijskom akcijom pod rukovodstvom Srpske napredne stranke (SNS)“.

  Cilj te kampanje jeste uništavanje života ljudi koji su se drznuli da budu politički protivnici SNS-a, a razlog za njeno sprovodjenje je činjenica da tokom prethodne tri godine ta stranka nije uspela da primenom sile preuzme vlast u Paraćinu, navodi se u zaključku koji je potpisao predsednik SO Paraćin Dragan Mitić.

  U saopštenju se navodi da „višegodišnjom opstrukcijom“ rada opštinskih službi, pre svega kroz sprečavanje zapošljavanja neophodnih radnika i ćutanjem administracije u drugim slučajevima kojima se sprečava sprovodjenje opštinskih poslova, onemogućava normalan rad i rešavanje problema gradjana.

  „U okolnostima ove totalne opstrukcije, koja ipak nije uspela da u potpunosti spreči rad opštinskih službi, dolazi policijska akcija kojom rukovodi SNS, kojom se umesto najavljenog raskrinkavanja korupcije i kriminala, traže administrativni propusti u radu do kojih neminovno dolazi u iscrpeljenoj administraciji koja uz pomoć štapa i kanapa pokušava da uspostavi naizmenični rad jedne ili druge opštinske službe“, navodi se u saopštenju.

  U saopštenju se kaže i da se „u drugom koraku“, uz jasne političke insinuacije službenika policije i tužilaštva, oni koji su se zapravo trudili da obezbede rad opštinskih službi prisiljavaju da potpišu sporazume o priznanju, svesni da im je jedina krivica to što su radili u interesu gradjana, ali „nisu prihvatili čizmu SNS“.

  Taj zaključak je reakcija na hapšenje rukovodioca u Upravi za urbanizam, finansije, skupštinske i opšte poslove opštine Paraćin D.R. po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina uticajem.

  Kako se sumnja, D.R. je uticala na neposredno podredjene zaposlene da bez pravnog osnova u periodu od 2017. do 2019. godine prime na faktički rad u Odeljenje za lokalnu poresku administraciju opštine Paraćin dve osobe, iako je znala da je jedna imala zaključen ugovor o delu sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a druga sa organizacijom Crvenog krsta u Paraćinu.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com