• BG

  ŠOKANTNI NAPADI NA NOVINARE NA DAN PREDSEDNIČKE INAUGURACIJE

  Protest 2 novostidana.rsSlavko Ćuruvija fondacija najoštrije osuđuje verbalne i fizičke napade kojima su danas u Beogradu bili izloženi novinari i novinarke Danasa, Insajdera, Radio Be-ograda i portala Vajs. 

  U pitanju je najveći broj napada na novinare zabeležen u jednom danu u Srbiji poslednjih godina.

  Duboko je uznemiravajuća činjenica da su novinari napadnuti prilikom izvešta-vanja u vezi sa događajem od najvišeg formalnog značaja za očuvanje demo-kratskog poretka u Srbiji, a to je inauguracija predsednika Republike. Ali, to nije sve.

  Prema svedočenju novinara Insajdera i Vajsa, napadači su, na upozorenje novinara da će zvati policiju, odgovorili sa „Policija vam ne može pomoći“. I zaista, policija ne samo da nije reagovala, nego je nakon incidenta legitimisala novinare, a ne napadače. Prema tvrdnjama novinara, policija je ostala po strani i prilikom drugih napada.

  Imajući to na umu, poruka koju su institucije danas svojim (ne)delovanjem posla-le novinarima, ali i svim građanima Srbije, upravo je zastrašujuća.

  Zato je brza i efikasna reakcija policije i tužilaštva jedini odgovarajući način da se država izjasni o današnjim događajima i javnosti Srbije odgovori na jed-nostavno pitanje: da li sutra treba da se plašimo više nego danas?

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com