• Gradovi

  Španci zaplenili tri tone kokaina

  MADRID – Španska policija zaplenila je tri tone kokaina poreklom iz Kolumbije i uhapsila 12 osumnjičenih krijumčara droge iz Španije, Britanije i Holandije, objavili su španski mediji.

  Droga je zaplenjena u severozapadnoj španskoj provinciji Galiciji, a krijumčari su planirali da je transportuju na jug zemlje, gde ju je u Kosta del Solu čekala banda britanskih krijumčara, prenela je kasno sinoć agencija AFP.

  Policija je 700 kilograma kokaina otkrila u lažnom dnu kombija, koji se usred jurnjave policije za krijumčarima sudario sa policijskim vozilom, dok je ostatak droge pronađen u jednom industrijskom skladištu u gradu Pontevedri, kamufliran u vidu drvenih paleta.

  Policija je u sklopu operacije, koja je sprovedena 14. decembra u saradnji sa britanskim i američkim agencijama za borbu protiv trgovine droge, privela sedam Britanaca, tri državljana Holandije i dva Španca.

  Policija sumnja da su Britanci bili kupci, a Holanđani prodavci droge, dok su Španci bili zaduženi za transport kokaina, koji je u Španiju dopremljen brodom iz Južne Amerike.

  freeimages.com, Dariusz Rompa

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com