Gradovi

Spasojević: Forum će otvoriti važne privredne teme

Spasojević: Forum će otvoriti važne privredne teme

BEOGRAD – Kopaonik biznis forum i ove godine biće mesto na kome će se otvoriti važne teme za privrednike, izjavio je večeras predsednik ITM grupe Toplica Spasojević, ističući da bi u narednom periodu trebalo razmišljati o rastu, razvoju, zapošljavanju i novim investicijama.

„Ovaj skup važan jer se održava u vreme kada u prvi plan stavljamo razvoj Srbije. Imali smo u proteklom periodu posledice ekonomske krize, zatim štednju, fiskalni remont budžeta i sada je došlo do toga da razmišljamo o rastu, razvoju, zaposljavanju i novim investicijama. Nadam se da će ovo biti mesto na kome ćemo otvoriti mnoge teme“, rekao je Spasojević Tanjugu uoči sutrašnjeg otvaranja 23. Kopaonik biznis foruma.

On je naveo da je važna i saradnja u regionu i da će mnogobrojni predstavnici komora koji će doći pokušati da daju svoj doprinos jer se već desetak ili 15 godina radi na povezivanju i jačanju saradnje kolega ekonomista iz regiona.

Spasojević ističe da je polazna tačka dobra, i da sada, nakon fiskalne konsolidacije, treba da napravimo „korak dalje“.

„Još neke stvari su tu važne, a to je pre svega rast domaćih investicija u infrastrukturu, energetiku, a takođe, moramo da popravljamo energiju i da preduzetnicima damo instrumente da bi postali uspešni“, ističe on.

Prema njegovom rečima, za njih su važne povoljne kamatne stope, a korak dalje trebalo bi da bude pomoć u start apovima onima koji žele da se bave preduzetništvom.

„Što se tiče etabliranih biznisa, treba ozbiljno da razmišljamo o Razvojnioj banci i da neka od ovih poslovnih banaka koje imamo postane investiciona banka. Kad to uradimo, zaokružili smo deo koji je izuzetno potreban i važan za nastavak reformi, nova radna mesta i razvoj države“, rekao je Spasojević.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh