• Gradovi

  Spasovski: UBK ne špijunira ni jednu ambasadu u Makedoniji

   

  Spasovski: UBK ne špijunira ni jednu ambasadu u Makedoniji
  wikipedia

   

  Uprava za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) ne preduzima nikave aktivnosti koje su protiv bilo koje države ili ambasade u Makedoniji, izjavio je danas makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski. Kako je prenela državna agencija MIA, ogovarajući na novinarsko pitanja u vezi s nedavnim privremenim povlačenjem osoblja ambasade Srbije u Skoplju, Spasovski je istakao da u tom delu nema nikakvih aktivnosti koje mogu da kompromituju UBK ili Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije , čiji je deo i ta uprava.

  Srbija je u nedelju 20. avgusta povuka osoblje iz ambasade u Skoplju, a predsednik Aleksandar Vučić je dan kasnije rekao da je to učinjeno jer su nadležni organi pružili dokaze o veoma ofanzivnom obaveštajnom delovanju protiv organa i institucija Srbije.

  Nakon telefonskog razgovora Vučića i premijera Makedonije Zorana Zaeva, posle kojeg je sledilo smirujuće zajedničko saopštenje, osoblje ambasade se vratilo u Skoplje 24. avgusta, a danas bi trebalo da dodje i ambasadorka Dušanka Divjak-Tomić.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com