Društvo

Специјални односи: Како је Трамп довео бившу британску премијерку до суза

Извор: Спутњик на српском, https://rs.sputniknews.com/svet/202009071123351919-specijalni-odnosi-kako-je-tramp-doveo-bivsu-britansku-premijerku-do-suza/

Амерички председник Доналд Трамп довео је бившу британску премијерку Терезу Меј до суза „злостављајући“ је током разговора.

Белешке које су процуреле и у којима су приказани разговори Трампа и Терезе Меј показују да амерички председник није био нимало углађен према својој саговорници, пише британски Телеграф.

Према тим белешкама, телефонски разговори и састанци са Трампом су за британску премијерку били „ноћна мора“, а Трамп је често игнорисао теме и држао дуге монологе, док Тереза Меј није могла да дође до речи.

Амерички званичник, који је, према писању Телеграфа, слушао разговоре, навео је да је Тереза Меј често била на ивици да „заплаче или да почне да вришти“ када је са Трампом разговарала о могућим мерама против Русије због случаја Скрипаљ.

Наводно је Тереза Меј рекла Трампу како би Америка требало да „поведе глобалну акцију против Москве“, на шта јој је Трамп одговорио да би „радије пратио него водио“.

„Не желим да Америка крене прва, а да онда остали ништа не раде. Немачка мора да уради нешто“, рекао је Трамп.

Такође, Трамп је испитивао Терезу Меј зашто Борис Џонсон није постао премијер, већ је она преузела владу и наводно је због тога исмевао. Осим тога, желео је да зна и њен став о абортусу и да ли ће још нека земља напустити ЕУ после Брегзита.

У белешкама је наведено да јој је одбио позив када је тема била противљење одлуци САД да пресели амбасаду у Јерусалим.

Осим тога, често је друге светске лидере питао шта мисле о Терези Меј, те је наводно рекао немачкој канцеларки Ангели Меркел и француском председнику Емануелу Макрону да је Мејева погрешила када је расписала изборе 2017. године, на којима је Конзервативна партија изгубила већину.

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh